Τελ Αβίβ: Κατασκευάζεται ασύρματος ηλεκτρικός δρόμος που θα φορτίζει τα ΜΜΜ

Τελ Αβίβ: Κατασκευάζεται ασύρματος ηλεκτρικός δρόμος που θα φορτίζει τα ΜΜΜ Facebook Twitter
EPA
0

Το Τελ Αβίβ εργάζεται πάνω στη δημιουργία ασύρματων ηλεκτρικών δρόμων, ώστε να φορτίζονται και να τροφοδοτούνται τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.  


Οι ηλεκτρικοί δρόμοι είναι μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος από τον δήμο Τελ Αβίβ - Γιάφο σε συνεργασία με την ElectReon, μία εταιρεία που αναπτύσσει ένα σύστημα με το οποίο τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν φορτίζονται ενώ κινούνται και την ισραηλινή Dan Bus Company. Το εγχείρημα χρηματοδοτείται τόσο από κυβερνητικά όσο και ιδιωτικά κεφάλαια, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ElectReon, ωστόσο δεν έχει γνωστοποιηθεί ο προϋπολογισμός.

Ο ηλεκτρικός δρόμος θα έχει μήκος περίπου 600 μέτρα και θα τροφοδοτεί ένα δίκτυο δρόμων περίπου δύο χιλιομέτρων. Ηλεκτρικές υποδομές κάτω από το οδόστρωμα θα φορτίζουν τα ειδικής κατασκευής λεωφορεία. Σύμφωνα με την ElectReon η ενέργεια θα μεταφέρεται από το ηλεκτρικό δίκτυο στην οδική υποδομή και από εκεί στα οχήματα. Οι δέκτες θα βρίσκονται στο πάτωμα των λεωφορείων. Από εκεί, η ηλεκτρική ενέργεια θα περνάει στη μπαταρία. 

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της εταιρείας, τις τελευταίες ημέρες κατασκευάζεται ο δρόμος. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν δοκιμές - απαραίτητες πριν την έναρξη του έργου. Αν η πιλοτική λειτουργία αποδειχθεί επιτυχής, ο δήμος θα εξετάσει την επέκταση και τη χρήση των ηλεκτρικών δρόμων σε περισσότερα τμήματα της πόλης. 

«Το στρατηγικό σχέδιο δράσεων προετοιμασίας για την κλιματική αλλαγή έχει θέσει τον αγώνα κατά της ρύπανσης στην κορυφή της περιβαλλοντικής ατζέντας του δήμου», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ron Huldai. Σύμφωνα με τον ίδιο εάν η πιλοτική λειτουργία κριθεί επιτυχής θα εξεταστεί μαζί με το υπουργείο Μεταφορών η επέκταση του έργου σε περισσότερες τοποθεσίες. 

Η αντιδήμαρχος της πόλης, υπεύθυνη για τη Μετακίνηση, Meital Lehavi εκτιμά από την πλευρά της ότι το έργο αναμένεται να εξαλείψει την ανάγκη δημιουργίας σταθμών φόρτισης. Οι δομικές θα διαρκέσουν δύο μήνες και μετά η Dan Bus Company θα ξεκινήσει τα δρομολόγια. 

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM