Tesla: Σένσορας θα εντοπίζει τα παιδιά στα αυτοκίνητα - Για την αποφυγή θερμοπληξίας

Tesla: Σένσορας θα εντοπίζει τα παιδιά στα αυτοκίνητα - Για την αποφυγή θερμοπληξίας Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Με ένα σένσορα θα εντοπίζονται τα παιδιά στα αυτοκίνητα της Tesla ώστε να αποφεύγονται οι θάνατοι από θερμοπληξία. 

Η Tesla ζήτησε από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) την έγκριση να διαθέσει μία διαδραστική συσκευή ανίχνευσης κίνησης μικρής εμβέλειας, που θα μπορούσε να αποτρέψει τη θερμοπληξία σε περίπτωση που θα παραμένει το αυτοκίνητο σταματημένο για αρκετή ώρα με μικρό παιδί στην καμπίνα των επιβατών.

Η συσκευή της Tesla θα χρησιμοποιεί τέσσερις κεραίες μετάδοσης και ραντάρ ανίχνευσης κίνησης, το οποίο θα μπορεί να διαβλέπει κάποια κίνηση ακόμη και κάτω από μαλακά υλικά, όπως για παράδειγμα μία κουβέρτα.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα μπορεί να ξεχωρίζει εάν πρόκειται για ανθρώπινο οργανισμό ή για άψυχο πράγμα. Παράλληλα, άλλο σύστημα θα μπορεί να εκτιμήσει το μέγεθος του αμαξώματος για να βελτιστοποιήσει την ανάπτυξη αερόσακων σε περίπτωση σύγκρουσης, αναγνωρίζοντας εάν είναι ενήλικας ή παιδί.

Σύμφωνα με τις Αρχές των ΗΠΑ, 105 παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2018 και το 2019 επειδή αφέθηκαν σε αυτοκίνητα. Το 54% επειδή κάποιος ξέχασε ότι τα παιδιά ήταν στο αυτοκίνητο. Το 2017 δύο αδέρφια στο Τέξας κλειδώθηκαν στο αυτοκίνητο της μητέρας τους και έχασαν τη ζωή τους. 

Όπως αναφέρει το teslarati.com η εταιρεία δεν επιδιώκει μόνο να βελτιώσει την ασφάλεια των οχημάτων της όταν αυτά είναι στον δρόμο αλλά και να αυξήσει την προστασία των επιβατών όταν το αυτοκίνητο είναι ακινητοποιημένο. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/teslarati.com

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM