Κορωνοϊός: Μετοχή φαρμακευτικής «εκτοξεύτηκε» κατά 552% - Αναπτύσσει πειραματικό φάρμακο

Κορωνοϊός: Μετοχή φαρμακευτικής «εκτοξεύτηκε» κατά 552% - Αναπτύσσει πειραματικό φάρμακο Facebook Twitter
EPA
0

Τη μετοχή της να εκτοξεύεται βλέπει η Synairgen, μία μικρή εταιρεία που αναπτύσσει ένα φάρμακο για τον κορωνοϊό, από την αρχή του 2020 και ειδικότερα μετά από ανακοινώσεις που έκανε χθες. 

Η Synairgen είδε τη μετοχή της να αυξάνεται ως και 552% χθες όταν ανακοίνωσε ότι το πειραματικό φάρμακο που παρασκευάζει μείωσε τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης από Covid-19. Συγκεκριμένα, σε κλινική δοκιμή όπου συμμετείχαν 220 άτομα, η πιθανότητα ενός ασθενούς να χρειαστεί αναπνευστήρα ή να πεθάνει μειώθηκε κατά 79% για όσους έλαβαν το «SNG001» της Synairgen έναντι εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία που εδρεύει στο Southampton της Αγγλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όσοι έλαβαν το «SNG001» είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναρρώσουν πλήρως από την ασθένεια.

Η αύξηση της μετοχής της Synairgen, σύμφωνα με το Businessinsider, ακολουθεί την ανοδική τάση πολλών μετοχών βιοτεχνολογίας που προσπαθούν να αναπτύξουν αποτελεσματικά φάρμακα για τον κορωνοϊό. Κολοσσιαίες εταιρείες του χώρου, όπως οι Pfizer, AstraZeneca και Gilead πραγματοποιούν ήδη δοκιμές. 

Η Synairgen αναφέρει ότι περιμένει ακόμη μεγαλύτερο διεθνές ενδιαφέρον μετά τις ανακοινώσεις ενώ αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για τη λήψη έγκρισης. Το εισπνεόμενο σκεύασμα περιέχει μια ενδογενή πρωτεΐνη, γνωστή ως ιντερφερόνη βήτα, την οποία η Synairgen είχε δηλώσει ότι μπορεί να είναι ανεπαρκής σε άτομα που είναι πιο ευαίσθητα στον νέο κορωνοϊό, όπως οι ηλικιωμένοι ή εκείνοι με καρδιακές και πνευμονικές επιπλοκές ή διαβήτη.

Κορωνοϊός: Μετοχή φαρμακευτικής «εκτοξεύτηκε» κατά 552% - Αναπτύσσει πειραματικό φάρμακο Facebook Twitter
bloomberg

Μετά και τη χθεσινή άνοδο η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έφθασε τα 289,2 εκατομμύρια λίρες, ποσό που αντιστοιχεί σε 365 εκατομμύρια δολάρια. Η Synairgen, που ιδρύθηκε από τρεις καθηγητές του Πανεπιστήμιου του Southampton, συνεργάστηκε το 2014 με την AstraZeneca για τη μελέτη του «SNG001» στις περιπτώσεις σοβαρού άσθματος. Η δοκιμή ωστόσο σταμάτησε μετά από δύο χρόνια. 

Με πληροφορίες από bloombergquint/businessinsider/newmoney

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM