Μάσκα με τηλεχειριστήριο ανέπτυξαν Ισραηλινοί εφευρέτες - Για να τρώει κάποιος χωρίς να την αφαιρεί

Μάσκα με τηλεχειριστήριο ανέπτυξαν Ισραηλινοί εφευρέτες - Για να τρώει κάποιος χωρίς να την αφαιρεί Facebook Twitter
Μάσκα με τηλεχειριστήριο ανέπτυξαν ερευνητές - Για να μπορεί κάποιος να τρώει χωρίς να την αφαιρεί (Reuters)
0

Ισραηλινοί εφευρέτες ανέπτυξαν μία μάσκα κατά της διασποράς του κορωνοϊού με τηλεχειριστηρίο που επιτρέπει στους χρήστες να τρώνε φαγητό χωρίς να τη βγάλουν.

Η συσκευή λένε μπορεί να κάνει μια επίσκεψη σε ένα εστιατόριο λιγότερο επικίνδυνη.

Το τηλεχειριστήριο διαθέτει έναν μοχλό πίεσης, ο οποίος ανοίγει μια υποδοχή στο μπροστινό μέρος της μάσκας έτσι ώστε να μπορεί να περάσει το φαγητό.

Η διαδικασία θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ακαταστασία όταν πρόκειται για παγωτό ή σάλτσες, αλλά σε πιο συμπαγείς τροφές θα μπορούσε να είναι πρακτική.

«Η μάσκα ανοίγει μηχανικά με το χέρι ή αυτόματα όταν το πιρούνι πλησιάζει τη μάσκα», δήλωσε ο Asaf Gitelis, αντιπρόεδρος των Avtipus Patents and Inventions, τη Δευτέρα, καθώς επέδειξε τη συσκευή στα γραφεία της εταιρείας κοντά στο Τελ Αβίβ.

«Τότε μπορείτε να φάτε, να απολαύσετε, να πιείτε και να απομακρύνετε το πιρούνι από το στόμα σας ενώ η μάσκα θα παραμένει κλειστή και είστε θα προστατευμένοι από τον ιό και τα άλλα άτομα που κάθονται μαζί σας».

Η εταιρεία είπε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή της μάσκας εντός μηνών και είχε ήδη υποβάλει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Πρόσθεσε ότι πιθανότατα θα την πουλήσει με πριμοδότηση 3 έως 10 σεκέλ (0,85 έως 2,85 δολ) πάνω από την τιμή των απλών μασκών που φορούν πολλοί Ισραηλινοί.

Ωστόσο, η πρώτη δοκιμή έξω από ένα μπαρ στο Τελ Αβίβ, διχάζει τις γνώμες των Ισραηλινών.

«Νομίζω ότι αυτή η μάσκα, που μου επιτρέπει να τρώω ενώ τη φοράω, είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Ofir Hameiri, 32χρονος μεταπτυχιακός φοιτητής.

Αλλά σε μία δοκιμή κατανάλωσης παγωτού, ο Ron Silberstein, ένας 29χρονος μουσικός, είπε πως «Δεν νομίζω ότι αυτή η μάσκα θα μπορούσε να είναι βολική για αυτό το είδος φαγητού. Στάζει παντού. Δεν θα ήθελα να τη φοράω μετά».

Με πληροφορίες από το Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM