Από λάθος της Google προσωπικά βίντεο χρηστών κατέληξαν σε τρίτους

Από λάθος της Google προσωπικά βίντεο χρηστών κατέληξαν σε τρίτους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η Google αποκάλυψε πως ένα σφάλμα είχε ως αποτέλεσμα προσωπικά βίντεο των χρηστών της να σταλούν σε τρίτους, άσχετους χρήστες. 

Το σφάλμα επηρέασε τους χρήστες των Google Photos που εξήγαγαν τα δεδομένα τους στο τέλος του Νοεμβρίου. Για τέσσερις ημέρες συνολικά, το εργαλείο εξαγωγής προσέθετε βίντεο στα αρχεία άσχετων χρηστών. «Ενημερώνουμε τους χρήστες μας ότι ένα bug ίσως επηρέασε όσους χρησιμοποίησαν το Google Takeout για την εξαγωγή περιεχομένων των Google Photos κατά το διάστημα 21 έως 25 Νοεμβρίου», δήλωσε εκπρόσωπος της Google. «Αυτοί οι χρήστες ίσως έλαβαν είτε ανολοκλήρωτα αρχεία, είτε βίντεο - όχι φωτογραφίες - που δεν ήταν δικά τους. Επιδιορθώσαμε το ζήτημα και διεξάγουμε σε βάθος ανάλυση ώστε να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο από το να συμβεί στο μέλλον». 

Η Google υπογράμμισε ότι το σφάλμα επηρέασε μόνο τους χρήστες του Google Takeout, ενός εργαλείου λήψης των δεδομένων, και όχι των χρηστών των Google Photos ευρύτερα. Παράλληλα η Google δεν αποκάλυψε το πόσοι χρήστες επηρεάστηκαν αλλά έκανε λόγο για ποσοστό μικρότερο του 0,01% των χρηστών των Google Photos. Ακόμα ανέφερε ότι γνωστοποίησε η ίδια το γεγονός στον Ευρωπαίο Επόπτη Προστασίας Δεδομένων ο οποίος επιβλέπει την εταιρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να επιβάλλει πρόστιμα έως 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών για παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού περί Προστασίας Δεδομένων. 

Το Google Photos προσφέρει απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο σε cloud, υπό τον όρο ότι η Google θα έχει πρόσβαση στις εικόνες και θα μπορεί να τις χρησιμοποιήσει στα μοντέλα μηχανικής μάθησης. Αυτή την εβδομάδα η εταιρεία ξεκίνησε δοκιμαστικά μία νέα υπηρεσία στη Βόρεια Αμερική όπου δέκα φωτογραφίες του κάθε χρήστη επιλέγονται αλγοριθμικά κάθε μήνα και εκτυπώνονται για 8 δολάρια.

Τη Δευτέρα, η Google αποκάλυψε τα τριμηνιαία κέρδη της και δημοσίευσε για πρώτη φορά πόσα έσοδα προέρχονται από τη διαφήμιση στο YouTube. 

 

Με πληροφορίες από Guardian 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ