Χαράξτε προσωπικές ιστορίες στον χάρτη: Τι αλλάζει στο Google Earth

Χαράξτε προσωπικές ιστορίες στον χάρτη: Τι αλλάζει στο Google Earth Facebook Twitter
0

Η Google έκανε σημαντικές αλλαγές στο Google Earth, προσθέτοντας εργαλεία που επιτρέπουν πλέον σε όλους να χαράζουν στους χάρτες τις δικές τους περιηγήσεις και πιο «προσωπικές» διαδρομές, σε πόλεις και εξοχές, αφηγούμενοι τις δικές τους ιστορίες. 

Πρόκειται για επέκταση του προγράμματος ηλεκτρονικών ξεναγήσεων Voyager, που είχε λανσαριστεί το 2017 για ερευνητικές ομάδες, τη NASA, το BBC Earth και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Τώρα ο καθένας μπορεί να φτιάχνει τις δικές του περιηγήσεις συνδυάζοντας βίντεο 360 μοιρών, φωτογραφίες αλλά και κείμενο, εισάγοντας τους υπόλοιπους χρήστες σε μέρη που ο ίδιος έχει επισκεφθεί. 

Χαράξτε προσωπικές ιστορίες στον χάρτη: Τι αλλάζει στο Google Earth Facebook Twitter

Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να εξερευνούν και να μαθαίνουν μέσα από τις δικές μας εμπειρίες. Προσθέτοντας ψηφιακούς δείκτες, σχέδια και καλόγουστους υπέρτιτλους, οι εικονικές ξεναγήσεις προσφέρονται και για παρουσιάσεις σε πλήρη οθόνη. Οι ιστορίες επιτρέπουν τις αλυσιδωτές περιηγήσεις από σημείο σε σημείο, ενσωματώνοντας το Google Drive για εκείνους που θέλουν να ακολουθήσουν και στην πραγματικότητα, «εκεί έξω» τις ίδιες διαδρομές. 

Ήδη κάποιοι θαρραλέοι χάραξαν στον ψηφιακό χάρτη μια αποστολή στην Ανταρκτική, ενώ άλλοι σχεδίασαν μια 3D ξενάγηση στα αναγεννησιακά κτίρια της Ιταλίας. Ένας εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός χαρτογράφησε τις στάσεις που κάνουν στο πραγματικό κόσμο, οι μυθιστορηματική χαρακτήρες της νουβέλας Walk Two Moons. Τα δημιουργικά αυτά εργαλεία είναι πλέον διαθέσιμα στην εφαρμογή Google Earth και τα πρότζεκτ είναι διαθέσιμα για τους κατόχους smartphone και τάμπλετ με λειτουργικά συστήματα iOS ή Android.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM