Σύμφωνα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Zoological Society of London», πριν μερικές μέρες βγήκε η πρώτη selfie από φυτό.

 

Πρόκειται για το Pete, ένα λεπτοφυές φυτό με πλούσιο φύλλωμα, που στα Ελληνικά είναι γνωστό ως αδίαντο ή και «κόμη της Αφροδίτης». Οι selfies του Pete τραβήχτηκαν ανά 20 δευτερόλεπτα χάρη στην ενέργεια των αποβλήτων που είχε προηγουμένως παράξει. 

 

Η λήψη φαίνεται πως έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη για τα απομακρυσμένα τροπικά δάση μέσα από ειδικές κάμερες και σένσορες.

 

Το ιδιαίτερο φυτό βρίσκεται στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και συγκεκριμένα στην έκθεση Rainforest Life. Μάλιστα, αυτή η λήψη φαίνεται πως έχει ενθουσιάσει τους επιστήμονες σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμη για τα απομακρυσμένα τροπικά δάση μέσα από ειδικές κάμερες και σένσορες.

 

Τα εργαλεία αυτά μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά χρήσιμα για την καταγραφή δεδομένων σχετικά με τη θερμοκρασία, την υγρασία και την ανάπτυξη του φυτού - στοιχεία αρκετά σημαντικά για την παρεμπόδιση απειλών, όπως η κλιματική αλλαγή και η απώλεια κατοικίας. 

 

Όμως, όσον αφορά τη φωτογραφία του Pete, αν και κάπως θολή, φαίνεται πως ήδη έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα αρκετών επιστημόνων και μη και αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού. 

 

Φωτο: XNOR.AI/ZSL
Φωτο: XNOR.AI/ZSL

 

Με πληροφορίες από Guardian/BBC