Η καρέκλα που φοριέται - Καταπληκτική ή απλά ντροπιαστική πατέντα;

Η καρέκλα που φοριέται - Καταπληκτική ή απλά ντροπιαστική πατέντα; Facebook Twitter
1

Ο λογαριασμός Tech Insider Twitter δημοσίευσε ένα βίντεο και έγραψε: «Αυτή η φορητή καρέκλα θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο εργασίας και το ταξίδι». 

Στο σύντομο βίντεο με τη διαφήμιση της καρέκλας Bionic LEX, η οποία κοστίζει σχεδόν 200 ευρώ, παρουσιάζονται ουσιαστικά δύο πτυσσόμενα πόδια αλουμινίου στα οποία στηρίζεστε όποτε τα κανονικά σας πόδια κουράζονται λίγο. Στο βίντεο, ένας άνθρωπος χρησιμοποιεί τη LEX ενώ κάθεται σε ένα γραφείο, περιμένει ένα λεωφορείο και τραβά φωτογραφίες. 

Η καρέκλα που φοριέται - Καταπληκτική ή απλά ντροπιαστική πατέντα; Facebook Twitter

Το LEX ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ του Kickstarter τον περασμένο Σεπτέμβριο, το οποίο υποστήριξε ότι η καρέκλα σχεδιάστηκε για να ενισχύσει την άνεση και την ευκολία.

Έχει ήδη χρηματοδοτηθεί πλήρως καθώς σύμφωνα με το Kickstarter, έχουν δεσμευτεί πάνω από 143.000 δολάρια, ξεπερνώντας το στόχο των 50.000 δολαρίων, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει μια αγορά γι 'αυτό. Αλλά το tweet του Tech Insider προκάλεσε μάλλον λίγες θετικές αντιδράσεις. «Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι η εφεύρεση που ο κόσμος περίμενε», απάντησε ένας χρήστης. Ένας άλλος απλά δήλωσε πως είναι ντροπιαστικό. Γενικά το βίντεο δέχθηκε πολύ τρολάρισμα...

Πέρα από το αισθητικό κομμάτι όμως, το LEX λανσάρεται ως ένα καταπληκτικό εργαλείο διόρθωσης στάσης καθώς είναι ουσιαστικά ένας εξωσκελετός που βοηθά να κρατάτε την πλάτη σας σε καλή ευθυγράμμιση. Επίσης είναι σχεδιασμένο ώστε να έχει μια μικρή πλατφόρμα που μπορείτε να ακουμπάτε το σακίδιο σας καθώς το φοράτε, μειώνοντας σημαντικά την επιβάρυνση της σπονδυλικής σας στήλης.

Όμως όπως τόνισαν οι περισσότεροι αυτό δεν είναι μια καρέκλα και ας βαπτίστηκε έτσι. Μοιάζει περισσότερο με ένα διπλό ραβδί. Σε κάποιους θύμισε πατερίτσες με Velcro και επίσης πολλοί ρωτάνε τι κάνεις όταν χρειάζεσαι τουαλέτα καθώς δεν δείχνει εύκολο να αφαιρέσεις την «καρέκλα».

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM