ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες Facebook Twitter
1

Στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, το επάγγελμα του πυροσβέστη δεν έχει πλέον καμία ζήτηση. Τα παιδιά δεν ονειρεύονται σήμερα να κρατούν πυροσβεστικούς σωλήνες και να φορούν κράνος στο κεφάλι τους, αλλά προτιμούν να έχουν μια κάμερα στα χέρια τους και να γυρίζουν βίντεο για τα YouTube, σύμφωνα πάντοτε με πρόσφατη έρευνα της Harris Poll. 

Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε για χάρη της εταιρίας Lego λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την προσελήνωση του Apollo 11, της αποστολής δηλαδή με βάση την οποία οι πρώτοι αστροναύτες πάτησαν το πόδι τους στη σελήνη. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν περίπου 3.000 παιδιά από τις Η.Π.Α., την Κίνα και τη Μεγάλη Βρετανία. 

Η ερώτηση που τους τέθηκε ήταν απλή: τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε; Κάθε ερωτώμενος θα μπορούσε να επιλέξει μέχρι τρεις από τις πέντε διαθέσιμες απαντήσεις: αστροναύτης. καθηγητής, επαγγελματίας αθλητής, μουσικός και youtuber/vlogger. 

Οι απαντήσεις των παιδιών από τις Η.Π.Α. και την Αγγλία ήταν κοινές: 30% εξ'αυτών απάντησαν ότι ονειρεύονταν να γίνουν vloggers ή youtubers, ενώ μόνο το 11% από αυτούς ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες. Στην Κίνα, όμως, η κατάσταση φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετική: 56% απάντησαν ότι θέλουν να γίνουν αστροναύτες και μόλις 18% youtubers. 

Η ερώτηση ήταν απλή: τι θέλετε να γίνετε όταν μεγαλώσετε; Αστροναύτης. καθηγητής, επαγγελματίας αθλητής, μουσικός ή youtuber/vlogger;


Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες Facebook Twitter
Φωτ.: The Harris Poll/ Leprosgo

Η έρευνα, ωστόσο, δεν εξακριβώνει γιατί τα παιδιά από την Κίνα ενδιαφέρονται περισσότερο για το διάστημα απ'ότι τα παιδιά στις Η.Π.Α. και την Αγγλία. Βέβαια, μία ακόμη από τις απαντήσεις που έδωσαν στην έρευνα επιβεβαιώνει αυτά τα αποτελέσματα: 96% των νεαρών Κινέζων πιστεύουν ότι μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν στο διάστημα, ενώ το 95% εξ'αυτών θα ήθελαν και οι ίδιοι να πάνε. Όσον αφορά, όμως, τους Άγγλους και τους Αμερικανούς μόνο το 63% και το 68% αντίστοιχα ονειρεύεται να ζήσει αυτήν την περιπέτεια του διαστήματος. 

Οι Αμερικανοί ονειρεύονται να γίνουν YouTubers κι όχι αστροναύτες Facebook Twitter
ΦώτοΦωτ.: The Harris Poll/ Leprosgo The Harris Poll/ Leprosgo

YouTubers από κούνια!

Στο YouTube, δε χρειάζεται να είσαι ενήλικας για να γίνεις star! Υπάρχουν δεκάδες δημοφιλή κανάλια με ανήλικους, όπως αυτό του Ryan Toys Review, που έχει πάνω από 20 εκατομμύρια συνδρομητές και για το 2018 ήταν ο πιο καλοπληρωμένος YouTuber στον κόσμο με βάση την κατάταξη του περιοδικού Forbes - με κέρδη πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια. 

Πηγή: BFMTV

 

Τech & Science
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια