Σεισμός

Αποχωρεί από την Apple o κορυφαίος σχεδιαστής της: Μετά από 30 χρόνια, ο Jony Ive ανακοίνωσε το τέλος

Αποχωρεί από την Apple o κορυφαίος σχεδιαστής της: Μετά από 30 χρόνια, ο Jony Ive ανακοίνωσε το τέλος Facebook Twitter
Sir Jony Ive και Tim Cook
1

Ο Sir Jony Ive, ο Βρετανός που εδώ και δεκαετίες βοήθησε να μετατραπεί η Apple στην πιο πολύτιμη εταιρεία του κόσμου, αφήνει τον τεχνολογικό κολοσσό για να δημιουργήσει το δικό του εγχείρημα.

Ο Ιve, o σχεδιαστής του iMac, iPod και iPhone, θα αποχωρήσει φέτος για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση, την LoveFrom, με την Apple να είναι ο πρώτος πελάτη της. 

Ο επικεφαλής της Apple, Tim Cook, δήλωσε ότι «ο ρόλος του στην ανάδειξη της Apple δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί». Αλλά η αποχώρηση έρχεται σε μια εποχή ευρύτερης αλλαγής στον τεχνολογικό γίγαντα. Η διευθύντρια λιανικής πώλησης Angela Ahrendts έφυγε τον Απρίλιο και οι επενδυτές ανησυχούν για τις πωλήσεις iPhone.

Ο Sir Jonathan αναφέρει σε μια δήλωση: «Μετά από σχεδόν 30 χρόνια και αμέτρητα πρότζεκτς, είμαι πολύ περήφανος για το έργο που κάναμε και την ομάδα σχεδιασμού δημιουργώντας μια διαδικασία και έναν μοναδικό πολιτισμό στην Apple, και έργο που όμοιό του δεν υπάρχει».

Δεν είναι ακόμη πολλά γνωστά για το LoveFrom εκτός από το ότι θα έχει έδρα στην Καλιφόρνια και υπάρχουν αναφορές πως θα εστιάσει στην φορητή τεχνολογία. Η αποχώρησή του κορυφαίου σχεδιαστή, έγινε γνωστή από τον ίδιο σε μια αποκλειστική συνέντευξη στους Financial Times. Στην ίδια συνέντευξη έγινε γνωστό ότι ο Marc Newson, συνεργάτης της Apple, θα προσχωρήσει επίσης στη νέα επιχείρηση. 

Ο Ive έγινε επικεφαλής του στούντιο σχεδιασμού της Apple το 1996, όταν η εταιρεία ήταν σε κακή οικονομική κατάσταση. Η ανάκαμψη άρχισε με το iMac του Sir Jonathan το 1998 και το iPod το 2001. Ακολούθησαν και άλλα ορόσημα βιομηχανικού σχεδιασμού, όπως το iPod Mini, το iPhone, το MacBook Air, το iPad, το Apple Watch και τα AirPods.

Ο ιδρυτής της Apple, ο αείμνηστος Steve Jobs, είπε κάποτε για τον Sir Jonathan πως τον θεωρούσε έναν «πνευματικό συνεργάτη στην Apple». Το BBC σημειώνει πως η πορεία του στην εταιρεία είναι θεαματική καθώς είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας τουαλέτες και οδοντόβουρτσες και κατέληξε να δίνει στον πλανήτη το πιο κερδοφόρο προϊόν στην ιστορία, το iPhone.

Το ποιος θα αναλάβει το ρόλο του Sir Jonathan είναι κάτι που η Apple δεν έχει ακόμη ανακοινώσει.

Τech & Science
1

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια