Τα iPhones δεν πουλάνε όπως παλιά - Αρνητικό ρεκόρ για την Apple

Τα iPhones δεν πουλάνε όπως παλιά - Αρνητικό ρεκόρ για την Apple Facebook Twitter
3

Οι πωλήσεις των iPhones της Apple μειώθηκαν με τον πιο απότομο ρυθμό στην ιστορία της εταιρείας κατά τη διάρκεια των τριών μηνών μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αν και τώρα δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης.

Το σύνηθες μέχρι τώρα για τα πρωτοσέλιδα θα ήταν να έγραφαν πως η Apple σπάει κάθε ρεκόρ, αλλά εδώ και μήνες υπάρχει αμφισβήτηση προς την εταιρεία που σχεδόν κατάφερε να βάλει ένα iPhone σε κάθε χέρι ή έστω στη λίστα με τα πιο πολυπόθητα gadgets.

Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι τα έσοδα από το iPhone μειώθηκαν κατά 17% στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, δήλωσε ότι οι πωλήσεις ήταν ισχυρότερες προς το τέλος Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας όπου χαμήλωσε τις τιμές iPhone για να αυξήσει τη ζήτηση.

Η εταιρεία είχε προειδοποιήσει για τις πωλήσεις iPhones νωρίτερα φέτος, αναφέροντας συγκεκριμένα την Κίνα όπου η Apple ανταγωνίζεται με τους φθηνότερους αντιπάλους της, όπως η Huawei Technologies και η Xiaomi.

Ο Κουκ είπε στο Reuters ότι η βελτίωση της ζήτησης για το iPhone τον Μάρτιο, καθώς και για προϊόντα όπως το ρολόι, δίνουν κάποια σιγουριά ότι τα πράγματα γίνονται λίγο καλύτερα.

Για τους τρεις μήνες έως τον Μάρτιο, οι συνολικές πωλήσεις της Apple έφτασαν τα 58 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ύψους 57,3 δις δολαρίων.

Ωστόσο, αυτό είναι χαμηλότερο από τις συνολικές πωλήσεις ύψους 61,1 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του περασμένου έτους. Και ενώ η ζήτηση βελτιώθηκε στην Κίνα, οι πωλήσεις στην περιοχή εξακολουθούσαν να μειώνονται κατά 20%.

Τα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μειώθηκαν στα 11,5 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα 13,8 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Η Apple προσπαθεί να μετατοπίσει την εμπιστοσύνη της στο iPhone προς τις υπηρεσίες και τον περασμένο μήνα παρουσίασε τη νέα τηλεοπτική πλατφόρμα της Apple TV +.

Ωστόσο, ο Yoram Wurmser, κύριος αναλυτής στο eMarketer, δήλωσε ότι η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη των υπηρεσιών εξαρτάται από την κατοχή όσο το δυνατόν περισσότερων χρηστών στο οικοσύστημα της Apple και αυτό εξακολουθεί να αφορά κυρίως το iPhone.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
"Ο τεχνολογικός γίγαντας δήλωσε ότι τα έσοδα από το iPhone μειώθηκαν κατά 17% στα 31 δισεκατομμύρια δολάρια."Οταν εχεις εσοδα 31 δις (!) αλλα αυτο θεωρειται κακο στη καπιταλιστικη θεωρια.Οπως και να το κανουμε τα κινητα πλεον εχουν ωριμασει και οι διαφορες απο γενια σε γενια απλα δεν δικαιολογουν το ζητουμενο ποσο αγορας, που στα iPhone εχει φτασει τα 1000+ ευρω...
Αγόρασα το δεύτερο iPhone μου (SE). Σε 25 μήνες κάηκε από μόνο του. Η εγγύηση έληγε στους 24 μήνες. Το πήγα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν δυστυχώς συμβαίνει. Μπορείτε να πάρετε ένα καινούργιο χωρίς καμμία έκπτωση. Άφωνος.Φυσικά αγόρασα τηλέφωνο ανταγωνιστή στη μισή τιμή.Όταν θα "προσγειωθούν" στην πραγματικότητα θα τα ξαναπούμε.Bye.