Το Facebook ετοιμάζει περιορισμούς στο live streaming

Το Facebook ετοιμάζει περιορισμούς στο live streaming Facebook Twitter
0

Το Facebook δεσμεύθηκε να διερευνήσει νέους περιορισμούς στο Live Streaming, δύο εβδομάδες μετά τη χρήση της εφαρμογής κατά τη διάρκεια των φονικών επιθέσεων σε δύο τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία.

Η επικεφαλής λειτουργός Σέριλ Σάντμπεργκ, είπε ότι ότι το Facebook συμφώνησε με τις εκκλήσεις πως πρέπει να γίνουν περισσότερα για να μην επαναληφθεί τέτοιο φαινόμενο.

«Όλοι μας στο Facebook συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των θυμάτων, την μουσουλμανική κοινότητα και όλη τη Νέα Ζηλανδία», γράφει η Σάντμπεργκ, στην επιστολή της προς την εφημερίδα New Zealand Herald.

«Πολλοί από εσάς δικαίως αντέδρασαν για το πώς οι online πλατφόρμες όπως το Facebook, χρησιμοποιήθηκαν για να κυκλοφορήσουν τα τρομερά βίντεο της επίθεσης... Έχουμε ακούσει τις αντιδράσεις πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα - και συμφωνούμε», είπε.

Η αρμόδια του Facebook για το ζήτημα, περιέγραψε τις ενέργειες της εταιρείας σε μια επιστολή προς μια εφημερίδα και μεταξύ άλλων δήλωσε «Πρώτον, εξετάζουμε τους περιορισμούς για το ποιος μπορεί να κάνει live ανάλογα με παράγοντες όπως οι προηγούμενες παραβιάσεις των προτύπων και κανόνων της κοινότητας».

Το Facebook δήλωσε ότι λιγότεροι από 200 άνθρωποι παρακολούθησαν το 17λεπτο βίντεο των επίθεσης ενώ μεταδίδονταν ζωντανά και η πρώτη αναφορά χρήστη  ήρθε 12 λεπτά μετά την λήξη του.

Η διευθύνων σύμβουλος δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένες αλλαγές πολιτικής, αλλά ανέφερε πώς το κοινωνικό δίκτυο θα ενισχύσει τους κανόνες για τη χρήση του Facebook Live και θα λάβει μεγαλύτερα βήματα για να αντιμετωπίσει το μίσος στις πλατφόρμες του. Περισσότερα και πιο συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα.

Το Facebook επικρίθηκε έντονα στη Νέα Ζηλανδία μετά την επίθεση για την έλλειψη ανταπόκρισης απέναντι στην τραγωδία με τους πενήντα νεκρούς.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM