Η Huawei αλλάζει τους κανόνες της φωτογραφίας με τη νέα σειρά Huawei P30

Η Huawei αλλάζει τους κανόνες της φωτογραφίας με τη νέα σειρά Huawei P30 Facebook Twitter
0

Η νέα σειρά Huawei P30 περιλαμβάνει τέσσερις Leica κάμερες και ένα ριζοσπαστικό κρυστάλλινο 10x ζουμ.

Τίποτα από το χλιαρό παρελθόν της πίσω στο 2013 δεν έδειχνε ότι μια μέρα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Huawei θα μπορούσε να παράγει μοντέλα smartphones τα οποία, όχι μόνο θα ξεχώριζαν αλλά θα διεκδικούσαν θέσεις κορυφής, πολύ ψηλότερα από τις καλύτερες και πιο διάσημες ναυαρχίδες της αγοράς.

Αλλά η Huawei συνέχισε τον σταθερό δρόμο της και να εξειδικεύει την προσέγγισή της προς τον κόσμο των smartphones με κάθε της νέο λανσάρισμα.

Τα τηλέφωνα της Ηuawei ξεκίνησαν την πορεία τους στη σύγχρονη τεχνολογική ιστορία με καλές προοπτικές. Και σύντομα έγιναν πολύ καλά.

Πριν από έναν χρόνο περίπου, η Huawei ήταν ο πρώτος μεγάλος κατασκευαστής smartphone που λάνσαρε ένα τηλέφωνο με τριπλή κάμερα στην πλάτη του, μια πανίσχυρη συσκευή που όλοι έμαθαν γρήγορα ότι την λένε «P20 Pro».

Ένα μοντέλο που όχι μόνο πούλησε καλά, αλλά κατάφερε με το σχεδιαστικό του κόλπο και τους τρεις φακούς στην πλάτη να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα: να προωθεί την αναγνωρισιμότητα του design της μάρκας δυνατά και επάξια, όπως και το «δαγκωμένο μήλο» του ανταγωνισμού.

Η Huawei αλλάζει τους κανόνες της φωτογραφίας με τη νέα σειρά Huawei P30 Facebook Twitter

Σήμερα, με το λανσάρισμα της νέας σειράς P30 Pro, η οποία παρουσιάστηκε στο Παρίσι την περασμένη Τρίτη, η Huawei –ίσως για πρώτη φορά– κερδίζει δίκαια τον τίτλο της εταιρείας με το καλύτερο smartphone της εποχής μας.

Όχι μόνο επειδή ανεβάζει τον πήχη και πηγαίνει την εξέλιξη των specs πολλά βήματα πιο πέρα, δίνοντας στο intelligent κινητό της προδιαγραφές που το καθιστούν ένα μικρό τεχνολογικό θαύμα, αλλά επειδή αυτό το μοντέλο έρχεται να αλλάξει όλα όσα ξέραμε για τη φωτογραφία μέσα από ένα κινητό.

Η μπροστινή όψη της σειράς P30 μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγαλύτερη αναλογία οθόνης σε σχέση με τους προκατόχους της, καθώς η Huawei επιλέγει να σχεδιάσει την εγκοπή (notch) ακόμη μικρότερη (σαν σταγόνα) και το ακουστικό αφαιρέθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Huawei Acoustic Display για να λειτουργεί η οθόνη ως ηχείο για τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Επιπλέον, η οθόνη κρύβει μέσα της το βελτιωμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, εξοικονομώντας πολύτιμο χώρο με αποτέλεσμα το μέγεθος οθόνης των 6,47 ιντσών του Huawei P30 Pro.

Οι άλλες βασικές προδιαγραφές της σειράς είναι εξίσου εντυπωσιακές: πανέμορφο λεπτό design, αντοχή στο νερό και στη σκόνη (IP68), μια μπαταρία 4.200 mAh που αντέχει στους ρυθμούς και της πιο δραστήριας ημέρας, αντίστροφη ασύρματη φόρτιση, ταχύτερο scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων και πολλά ακόμα, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, όλα γύρω από τη νέα σειρά είναι σχετικά με την κάμερα που διαθέτει.

Και για τι κάμερα μιλάμε! Το φανταστικό 5x οπτικό ζουμ και το 10x υβριδικό ζουμ δεν μοιάζουν με τίποτα που έχει αναπτυχθεί ή χρησιμοποιηθεί προηγουμένως. Εν ολίγοις, σας επιτρέπουν να τραβάτε φωτογραφίες που απλά δεν θα μπορούσατε να πάρετε με οποιοδήποτε άλλο smartphone.

Η Huawei αλλάζει τους κανόνες της φωτογραφίας με τη νέα σειρά Huawei P30 Facebook Twitter

Η σειρά Ηuawei P30, υπόσχεται να αλλάξει όχι μόνο τους κανόνες της σύγχρονης φωτογραφίας αλλά και τις προσδοκίες των ανθρώπων για τη φωτογραφία μέσω smartphones.

Το Ηuawei P30 Pro διαθέτει ένα σύστημα τετραπλής κάμερας Leica, το οποίο περιλαμβάνει την κύρια κάμερα 40 MP με τον αισθητήρα Huawei SuperSpectrum, μια υπερευρυγώνια κάμερα 20ΜP, μια κάμερα 8MP με τηλεφακό, μια Huawei Time-of-Flight (ToF) κάμερα ενώ αυτά συνδυάζονται με μια μπροστινή κάμερα 32 MP που ανεβάζει την μόδα των selfies σε απίστευτα επίπεδα.

Η κάμερα (ή καλύτερα οι κάμερες) της σειράς P30 συναγωνίζονται άνετα επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές, με τον καινοτόμο Ηuawei SuperSpectrum αισθητήρα, τον εξαιρετικό φακό με το οπτικό SuperZoom, με μια νέα κάμερα Time of Flight (TOF) και φυσικά, ακόμα καλύτερη τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας οπτικά αλλά και με AI.

Στο πιο ισχυρό μοντέλο, το P30 Pro, η Huawei πήρε όλες τις πρωτοποριακές ιδέες που εισήγαγε με το P20 Pro πέρυσι και συνεχίζει την εξέλιξη μαζί τους. Το εντυπωσιακό οπτικό ζουμ 3x (χωρίς απώλειες) που βοήθησε το P20 Pro να κερδίσει πεντάστερες κριτικές από τα περισσότερα τεχνολογικά sites και να βρεθεί στην κορυφή του DxO Mark, αυξάνεται τώρα σε ένα εντυπωσιακό 5x.

Η Huawei αλλάζει τους κανόνες της φωτογραφίας με τη νέα σειρά Huawei P30 Facebook Twitter

Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει και ένα επιπλέον υβριδικό ζουμ 10x (και αυτό χωρίς απώλειες), το οποίο χρησιμοποιεί την AI τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί στο chipset Kirin 980 για να κάνει πιο ευκρινείς τις λήψεις σας και να απομακρύνει τυχόν κουνημένα (μακρινά) πλάνα από τις κινήσεις των χεριών. Και το κάνει με ένα θεαματικό τρόπο!

Πέρα από τη φωτογραφία, οι κάμερες του κινητού μπορούν να επιτύχουν κινηματογραφικά βίντεο. Ο SuperSpectrum αισθητήρας μπορεί να τραβήξει βίντεο σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού, έτσι ώστε ακόμα και οι λήψεις τη νύχτα να αποτυπώνονται φωτεινές, χωρίς θόρυβο και με λεπτομέρεια.

Επίσης, μια νέα επαναστατική λειτουργία, η Dual-View Video μπορεί να αποτυπώνει δύο διαφορετικά «κάδρα» της ίδιας σκηνής χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα πολλαπλές κάμερες. Μπορεί, δηλαδή, να καταγράφει την πλήρη εικόνα μιας σκηνής ενώ ταυτόχρονα κάνει κοντινό πλάνο σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα, δίνοντας έτσι στη βιντεοσκόπηση ένα νέο εύρος δυνατοτήτων.

Η κινεζική εταιρεία επίσης δεν έχει παραμελήσει την μπροστινή κάμερα, η οποία πλέον έχει αναβαθμιστεί σε μια νέα μονάδα 32MP. Και το νέο σύστημα AI HDR+ της Huawei είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στα selfies, αν και λειτουργεί με όλες τις κάμερες, εμπρός και πίσω.

Αυτό το χαρακτηριστικό βασίζεται στην υπάρχουσα αναγνώριση εικόνας της Huawei και μπορεί να κατανοήσει τα συστατικά μέρη μιας φωτογραφίας. Ως εκ τούτου, μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι το κύριο θέμα της φωτογραφίας είναι σωστά εκτεθειμένο ακόμα και σε συνθήκες ανεπαρκούς φωτισμού.

Η Huawei αλλάζει τους κανόνες της φωτογραφίας με τη νέα σειρά Huawei P30 Facebook Twitter

Aπό την πλευρά του λογισμικού τώρα, το interface EMUI της Huawei δεν άλλαξε πολύ στη νέα έκδοση 9.1. Οι πιο ενεργοί χρήστες θα παρατηρήσουν κάποιες λεπτές βελτιώσεις, όπως βελτιωμένες κινούμενες εικόνες στο μενού των πρόσφατων εφαρμογών, και πιο συνεπή σχεδιασμό των πλαισίων εικονιδίων στην αρχική οθόνη.

Διαφορετικά, είναι σε μεγάλο βαθμό το ίδιο λογισμικό με το Mate 20 Pro, με ένα εκτεταμένο σύνολο χαρακτηριστικών, όπως τους αυστηρούς ελέγχους στη χρήση της μπαταρίας στο παρασκήνιο και κάποιες μετρημένες, αλλά φανερές, επιρροές σχεδιασμού από το ανταγωνιστικό περιβάλλον του iOS.

Η φόρτιση του κινητού μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα: σε 30 λεπτά το κινητό έχει φορτίσει το 70% της μπαταρίας του και με τη δυνατότητα αντίστροφης φόρτισης, μπορείτε να φορτίζετε τα ακουστικά, την οδοντόβουρτσά σας και το τηλέφωνο όποιου φίλου σας ξέμεινε από μπαταρία.

Η σειρά Huawei P30 θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα σε τρεις αποχρώσεις (Breathing Crystal, Aurora και Black) από τις 2 Απριλίου. Αναλυτικά οι τιμές τους θα είναι:

Huawei P30 6GB RAM / 128GB ROM στα 749 ευρώ

Huawei P30 Pro 6GB RAM / 128GB ROM στα 949 ευρώ

Huawei P30 Pro 8GB RAM / 256GB ROM στα 1049 ευρώ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM