Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν λακάκια;

1

Σχηματίζονται κάπου ανάμεσα στις άκρες των χειλιών και κάτω από τα μάγουλα και θεωρούνται χαρακτηριστικό γοητείας λίγων ανθρώπων: χαϊδευτικά τα λέμε λακάκια, όμως, πρόκειται για δύο τρυπούλες που στο πρόσωπό μας εμφανίζονται εξαιτίας μίας γενετικής ανωμαλίας. 

Για την ακρίβεια, σχηματίζονται όταν οι μύες που έρχονται σε επαφή με τα ζυγωματικά χωρίζονται στα δύο, δημιουργώντας μία κοιλότητα που επιτρέπει τον σχηματισμό αυτών των μικρών τρυπών, που συνηθίζουμε να λέμε λακάκια. 

Πέρα από την ανατομική διαφορά, που οι ανθρωπολόγοι αποδίδουν σε γενετική ανωμαλία, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Physical Anthropology ισχυρίζεται ότι ανά τους αιώνες τα λακάκια έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους στο να επικοινωνούν καλύτερα τα συναισθήματά τους. 

Γεγονός πάντως είναι ότι τα λακάκια τους τελευταίους μήνες θεωρούνται και μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στην πλαστική χειρουργική παγκοσμίως, καθώς μέσα στο 2017 οι στατιστικές κάνουν λόγο για περίπου 10 τέτοια χειρουργεία τον μήνα. 

Όσο για το γιατί τείνουμε να συμπαθούμε περισσότερο τους ανθρώπους με λακάκια ή ακόμη και να τους θεωρούμε πιο γοητευτικούς, αυτό σύμφωνα με τους ψυχολόγους οφείλεται στο ότι τα λακάκια ενστικτωδώς απευθύνονται στα γονεϊκά μας ένστικτα, καθώς μας θυμίζουν πρόσωπα μωρών ή παιδιών σε πολύ μικρή ηλικία... 

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια