ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Apple θα πληρώσει τον 14χρονο που βρήκε το σφάλμα στο λογισμικό του FaceTime

Η Apple θα πληρώσει τον 14χρονο που βρήκε το σφάλμα στο λογισμικό του FaceTime Facebook Twitter
0

Αμοιβή στον 14χρονο που ανακάλυψε ελάττωμα στο λογισμικό του FaceTime, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους χρήστες να κρυφακούσουν κλήσεις, θα δώσει η Apple. 

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν αποκάλυψε το ακριβές ποσό που θα δώσει στον 14χρονο Γκραντ Τόμπσον αλλά πιστεύεται πως τα χρήματα θα είναι αρκετά για να πληρώσουν τις σπουδές τους. 

Ο νεαρός Αμερικανός εντόπισε ένα bug στο λογισμικό του FaceTime, το οποίο επιτρέπει σε τρίτους χρήστες να κρυφακούσουν κλήσεις. Η Apple παραδέχθηκε την ύπαρξη του σφάλματος. 

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το ελάττωμα κυκλοφόρησαν στα τέλη Ιανουαρίου, αποκαλύπτοντας πως ορισμένοι χρήστες της Apple μπορούσαν να ακούσουν κρυφά άτομα που καλούσαν μέσω FaceTime, ακόμη και χωρίς ο άλλος να αποδεχθεί την κλήση. 

Η Apple έλαβε τόσο σοβαρά υπόψιν της το ελάττωμα που απενεργοποίησε την δυνατότητα για ομαδικό FaceTime όσο ερευνούσε το bug και το έφτιαχνε. 

Το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε αρχίσει να συζητιέται από καιρό στα social media αλλά χωρίς να αποδίδεται σε κάποιον η ανακάλυψή του. Αργότερα, γνωστοποιήθηκε πως η Apple είχε λάβει ήδη σχετική προειδοποίηση από τον Ιανουάριο, από τον 14χρονο και την μητέρα του. Ο Γκραντ ανακάλυψε το σφάλμα όσο έπαιζε Fortnite και χρησιμοποιούσε το FaceTime με τους φίλους του.

Η Μισέλ Τόμπσον έστειλε αρκετά emails και μηνύματα στην Apple, προειδοποιώντας για την ευπάθεια του λογισμικού αλλά αρχικά δεν έλαβε καμία απάντηση. 

Σήμερα η Apple αναγνώρισε την συμβολή του 14χρονου με καταγωγή από την Αριζόνα, στον εντοπισμό του σφάλματος. 

Η είδηση της αμοιβής έρχεται την ίδια μέρα που η εταιρία διόρθωσε το σφάλμα μέσω αναβάθμισης στο λογισμικό. 

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM