H Kίνα μπλόκαρε το Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft

H Kίνα μπλόκαρε το Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft Facebook Twitter
1

Οι κινεζικές αρχές μπλόκαραν το Bing, τη μηχανή αναζήτησης της Microsoft.

«Επιβεβαιώνουμε πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόσβαση στο Bing στην Κίνα και αυτή τη στιγμή εξετάζουμε τα επόμενα βήματα μας», ανακοίνωσε η εταιρεία. 

Πρόκειται για τη δεύτερη αρνητική εξέλιξη για έναν αμερικάνικο τεχνολογικό κολοσσό στην Κίνα από τον Νοέμβριο του 2017, όταν το Skype αποσύρθηκε από τα app stores της Apple και του Android. 

Είχε προηγηθεί το 2010 το «μπλόκο» στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης της Google, με αποτέλεσμα να μην απομένει πλέον καμία γνωστή ξένη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα. 

Η Κίνα συστηματικά -και με μεγαλύτερη ένταση μετά το 2016 με βάση τη νέα πολιτική του προέδρου Σι για πλήρη εθνικό έλεγχο του διαδικτύου στη χώρα του- εμποδίζει την πρόσβαση των πολιτών της σε πληροφορίες που θεωρεί ανεξέλεγκτες και δυνητικά επικίνδυνες, υψώνοντας ένα ολοένα υψηλότερο online σινικό τείχος γύρω της (γνωστό διεθνώς ως "The Great Firewall").

Από την Τετάρτη, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό, οι Κινέζοι χρήστες έγραψαν στο Weibo (το κινεζικό Twitter) και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αδυνατούσαν πλέον να αποκτήσουν πρόσβαση στον κινεζικό ιστότοπο της Bing, ο οποίος όμως συνεχίζει να είναι προσβάσιμος από χρήστες εκτός Κίνας.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων StatCounter, στο τέλος του 2018 το Bing είχε μερίδιο 2% στις αναζητήσεις στην Κίνα, πολύ πίσω από την κυρίαρχη κινεζική μηχανή αναζήτησης Baidu που είχε περίπου 70%. Το Bing είχε επιτραπεί να λειτουργεί έως τώρα, καθώς είχε δεχθεί να κάνει λογοκρισία στα αποτελέσματα των αναζητήσεων που αφορούσαν «ευαίσθητα» ζητήματα, με βάση τα κριτήρια της κινεζικής κυβέρνησης.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κι αναρωτιόμουνα γιατί όλοι οι μετανάστες κι οι πρόσφυγες δεν πάνε στην πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία του πλανήτη και στη δεύτερη (;) μεγαλύτερη και έχουν πάθει λαλά με την ταραγμένη Γαλλία.