Δαπάνες ρεκόρ για λόμπινγκ από Google και Facebook το 2018

Δαπάνες ρεκόρ για λόμπινγκ από Google και Facebook το 2018 Facebook Twitter
EPA
0

Ρεκόρ δαπανών για επηρεασμό της αμερικανικής κυβέρνησης έκαναν πέρυσι οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, με Google και Facebook να κρατάνε την πρωτιά. 

Η Alphabet, μητρική της Google, αποκάλυψε στο Κογκρέσο, όπως είναι υποχρεωμένη από την αμερικανική νομοθεσία, ότι το 2018 δαπάνησε 21,2 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά και πιο πολλά από κάθε άλλη αμερικανική τεχνολογική εταιρεία.

Το 2017 η Google είχε δώσει σε κάθε είδους λομπίστες 18,04 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το ρεκόρ της μέχρι πέρυσι ήταν το 2012, όταν είχε δαπανήσει 18,22 εκατομμύρια δολάρια.

Δεύτερο σε δαπάνες λόμπινγκ πέρυσι, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ήλθε το Facebook με 12,62 εκατομμύρια δολάρια, επίσης περισσότερα από κάθε άλλο προηγούμενο έτος.

Το 2017 είχε δαπάνες 11,51 εκατομμύρια δολάρια. 

Τόσο η Google όσο και το Facebook βρέθηκαν το 2018 στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς οι αμερικανικές αρχές, το Κογκρέσο, τα Μέσα ενημέρωσης και οι καταναλωτές - χρήστες έστρεψαν την προσοχή τους στις πρακτικές των δύο εταιρειών για ζητήματα προστασίας της ιδιωτικότητας, ελεύθερου ανταγωνισμού, παραπληροφόρησης, χρήσης αλγόριθμων με πολιτικές και άλλες μεροληψίες, φοροαποφυγής κ.α.

Δύο άλλες τεχνολογικές εταιρείες, η Microsoft και η Apple, που δεν αντιμετώπισαν την ίδια αρνητική δημοσιότητα και πίεση, δαπάνησαν λιγότερα χρήματα σε λόμπινγκ πέρυσι: η πρώτη 9,52 εκατομμύρια δολάρια, περισσότερα από τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια του 2017, αλλά λιγότερα από το ρεκόρ των 10,5 εκατομμύρια δολάρια το 2013, ενώ η δεύτερη 6,62 εκατομμύρια δολάρια, λιγότερα και από τα 7,15 εκατομμύρια δολάρια που είχε δαπανήσει το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM