Ένας «πόλεμος» hashtag έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στο Instagram ανάμεσα σε χρήστες που ανταλλάσσουν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας και άλλους, οι οποίο μέσω memes προσπαθούν να τους σταματήσουν. 

 

Ένα τεράστιο δίκτυο χρηστών της πλατφόρμας φέρεται να χρησιμοποιεί το hashtag #dropboxlinks για να εντοπίζει και να μοιράζεται ακατάλληλες φωτογραφίες ανήλικων παιδιών. Μόλις αυτοί οι χρήστες συνδεθούν μεταξύ τους, πιστεύεται πως αρχίζουν να ανταλλάζουν ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω διάφορων links, τα οποία και με μηνύματα. 

 

Εδώ και μερικές ημέρες που ανακαλύφθηκε το συγκεκριμένο δίκτυο, εκατοντάδες λογαριασμοί με memes έχουν ξεκινήσει μια άτυπη διαδικτυακή καμπάνια σε μια προσπάθεια να εξαλείψουν την παιδική πορνογραφία από την πλατφόρμα. Ο τρόπος είναι δημοσιεύοντας ανακοινώσεις σχετικά με το φαινόμενο και κατακλύζοντας το επίμαχο hashtag με memes, ώστε να κάνουν πιο δύσκολο σε όσους ψάχνουν να ανταλλάξουν ακατάλληλα links να εντοπίσουν ο ένας τον άλλον. 

 

 

 

Η viral καμπάνια ξεκίνησε όταν ο λογαριασμός @ZZtails, που ανεβάζει memes, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Youtube το πρωί της Δευτέρας. Όπως λέει ο 16χρονος Jack, δημιουργός του account, έπεσε στην αντίληψή του μια έκκληση προς τους χρήστες του Instagram να κάνουν report έναν λογαριασμό, ο οποίος «δημοσίευσε σεξουαλικά ακατάλληλες φωτογραφίες αγοριών». Ψάχνοντας τον συγκεκριμένο λογαριασμό, διαπίστωσε πως ακολουθούσε το hashtag #dropboxlinks.

 

Οι φερόμενοι χρήστες που ανταλλάζουν πορνογραφικό περιεχόμενο ανηλίκων φτιάχνουν ανώνυμα accounts με ονόματα όπως @dropbox_nudes_4_real. Όλα τους περιέχουν κενά ποστ με λεζάντες που ζητούν στους χρήστες να στείλουν μήνυμα για «Dropbox links», με παιδική πορνογραφία και γυμνές φωτογραφίες. Πειραματικά ένας memer δημοσίευσε κάτι χρησιμοποιώντας το hashtag #dropboxlinks και σε λίγο κάποιος άγνωστος χρήστης τον ρώτησε αν ήθελε να «ανταλλάξουν αγόρια». 

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τον σάλο και τις καταγγελίες στην πλατφόρμα, το Instagram αποφάσισε να μπλοκάρει τα σχετικά hashtag. «Η ασφάλεια των παιδιών και των νέων είναι πολύ σημαντική για εμάς. Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που βάζει σε κίνδυνο τα παιδιά, οπότε μπλοκάραμε όλα τα hashtags που μας ανέφεραν», σχολίασε εκπρόσωπος του Instagram. 

 

Με πληροφορίες από The Atlantic