Ηλεκτρονική (αν)ασφάλεια: Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν προστατεύουν τα δεδομένα μας

Ηλεκτρονική (αν)ασφάλεια: Οι μισές μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν προστατεύουν τα δεδομένα μας Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Δύο στις τρεις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ισχυρίζονται ότι μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς τα ηλεκτρονικά αρχεία τους, αλλά σχεδόν οι μισές γίνονται στόχος ηλεκτρονικών επιθέσεων και υποκλοπών των προσωπικών δεδομένων των πελατών τους. 

Σύμφωνα με έκθεση της Kaspersky Lab, πέρυσι το 42% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπέστη τουλάχιστον μία παραβίαση δεδομένων, παρόλο που το 72% δήλωνε επαρκώς προστατευμένο. 

Είναι οι επιχειρήσεις πραγματικά προετοιμασμένες για παραβίαση δεδομένων;


Εκτός από την πρόσβαση σε υπηρεσίες, τα δεδομένα που τις στηρίζουν αποτελούν σημαντικό μέρος των πωλήσεων και του σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των analytics και των πληροφοριών για τους πελάτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες επιχειρήσεις (94%) αποθηκεύουν οικονομικές αναφορές, καθώς και προσωπικά δεδομένα πελατών - όπως αριθμούς λογαριασμού (80%) και δεδομένα τραπεζικών καρτών (78%) - σε συσκευές εργαζομένων, σε εσωτερικούς server και σε δημόσια cloud.

Αυτή η αφθονία δεδομένων συνεπάγεται όμως αυξημένο κίνδυνο παραβίασης.

«Παρόλο που φαίνεται ότι οι οργανισμοί είναι έτοιμοι γι' αυτό - το 72% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι σίγουροι ότι είναι καλά ή πλήρως εξοπλισμένοι όσον αφορά στην προστασία των δεδομένων - αυτή η αίσθηση της ασφάλειας φαίνεται να είναι υπερβολική», σχολιάζει η Kaspersky.

Το 2017, το 42% των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων υπέστη τουλάχιστον ένα περιστατικό που επηρεάζει την ασφάλεια των δεδομένων, με πάνω από το ένα τέταρτο (27%) των εταιρειών να έχει υποστεί μεταξύ δύο και πέντε παραβιάσεων.

Στο 40% των περιπτώσεων, οι ηλεκτρονικές επιθέσεις επηρεάσαν τα προσωπικά δεδομένα πελατών. 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM