Nera: Η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε από 3D printer

Nera: Η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε από 3D printer Facebook Twitter
0

Παρουσιάστηκε η πρώτη ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα που έχει κατασκευαστεί από τρισδιάστατο εκτυπωτή (3D printer).

Ονομάζεται Nera και την παρουσίασε η γερμανική εταιρία BigRep. Υπεύθυνοι για αυτήν είναι ο Μάρκο Ματιά Κριστοφόρι και ο Μαξιμίλιαν Σέντλακκ, που ανήκουν στο NOWlab, το εργαστήριο καινοτομίας της εταιρείας.

 Μέρη της «Nera», όπως ελαστικά (χωρίς αέρα), ζάντες, σκελετός, πιρούνια και σέλα παρήχθησαν πλήρως από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

«Η Nera συνδυάζει πολλές καινοτομίες που εξελίχθηκαν στο NOWlab, όπως τα ελαστικά χωρίς αέρα, η ενσωματωμένη τεχνολογία αισθητήρων και άλλα» εξήγησε ο Ντάνιελ Μπίνινγκ, συνιδρυτής και διαχειριστικός διευθυντής του NOWlab.

 

«Αυτή η μοτοσικλέτα και τα άλλα πρωτότυπα μας ωθούν περαιτέρω τα όρια της δημιουργικότητάς μας ως μηχανικοί και θα διαφοροποιήσουν την τεχνολογία έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα» τόνισε.

H Nera έχει μήκος 190 εκατοστά και ύψος 90 εκατοστά.

Η εταιρία ανακοίνωσε πάντως πως η κατασκευή της έγινε για λόγους διερεύνησης των σχεδιαστικών δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία και πως δεν αναμένεται σύντομα η μοτοσυκλέτα να κυκλοφορεί στους δρόμους. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, 3dprintingindustry.com 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM