Μακιγιάζ που προστατεύει από επιθέσεις με οξύ δημιούργησε μία γιατρός στη Βρετανία

Μακιγιάζ που προστατεύει από επιθέσεις με οξύ δημιούργησε μία γιατρός στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Ένα μέικ απ που προστατεύει από επιθέσεις με οξύ και τον κίνδυνο παραμόρφωσης από τοξικές ουσίες, ισχυρίζεται πως δημιούργησε μία γιατρός από την Βρετανία. 

Σε διάστημα δέκα ετών, η Δρ. Αλμάς Αχμέντ, ανέπτυξε μία φόρμουλα που, όπως λέει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία πληθώρα προϊόντων - από μέικ απ μέχρι κραγιόν. 

Αφορμή για την έρευνα της αποτέλεσε η επίθεση σε βάρος της παρουσιάστριας και μοντέλου Κέιτι Πάιπερ, το 2008. 

Ο πρώην σύντροφος της Πάιπερ επιτέθηκε στην ανυπεράσπιστη γυναίκα με οξύ, με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το πρόσωπό της και να χάσει την όρασή της από το ένα μάτι. 

Μακιγιάζ που προστατεύει από επιθέσεις με οξύ δημιούργησε μία γιατρός στη Βρετανία Facebook Twitter
H Κέιτι Πάιπερ

  

«Ξεκίνησα την έρευνα όταν ήμουν ακόμα στην ιατρική σχολή και μετά το ξέχασα», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του BBC. 

«Όταν άκουσα ότι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις με οξύ, αποφάσισα να ξαναρχίσω τις έρευνες και να τελειώσω αυτό που είχα ξεκινήσει».

Το χημικό μίγμα που ανέπτυξε η Αχμέντ είναι αδιάβροχο και έχει πολύ μεγάλο σημείο βρασμού, προστατεύοντας το δέρμα και από εγκαύματα λόγω πυρκαγιάς.

Η γιατρός διαβεβαιώνει πως η ανάμειξη του υλικού με το συμβατικό μέικ απ δεν αλλάζει αισθητικά το αποτέλεσμα, προστατεύοντας από κακόβουλες επιθέσεις. 

«Δουλεύει πάρα πολύ καλά. Αναμειγνύεται σαν φυσιολογική "βάση". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κραγιόν, μάσκαρα και eyeliners - ακόμα και βερνίκια νυχιών». 

Προς το παρόν η Αχμέντ περιμένει την έγκριση του προϊόντος από τον αρμόδιο ρυθμιστικό φορέα αλλά η ίδια εμφανίζεται σίγουρη πως το μίγμα θα ανέβει στα ράφια μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.  

Οι επιθέσεις με οξύ έχουν αυξηθεί κατά 33% την τελευταία διετία στη Βρετανία και, μόνο το 2017, καταγράφηκαν 400 επιθέσεις. «Είναι σημαντικό για εμένα που ζω σε αυτή την χώρα», λέει η Δρ. Αχμέντ. 

Με πληροφορίες από Independent

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM