Ο Έλον Μασκ παρουσίασε τη διαστημική βάση που οραματίζεται στον Άρη

Ο Έλον Μασκ παρουσίασε τη διαστημική βάση που οραματίζεται στον Άρη Facebook Twitter
0

Ο Έλον Μασκ παρουσίασε το όραμά του για μια μελλοντική βάση στον Άρη, δημοσιεύοντας στο Twitter σχετικές φωτογραφίες από την εντυπωσιακή μακέτα.

Σύμφωνα με όσα σχολίασε ο ιδρυτής της εταιρείας Space X, η «Βάση Άλφα» μπορεί να έχει γίνει πραγματικότητα έως το 2028.

Οι εικόνες δείχνουν τον τεράστιο υπό κατασκευή πύραυλο BFR της εταιρείας να βρίσκεται στη βάση, δίπλα στις θολωτές εγκαταστάσεις της.

Το «δεξί χέρι» του Μασκ στη Space X, η Γκουίν Σότγουελ, επιβεβαίωσε τις προθέσεις της εταιρείας να εκτοξεύσει τον πύραυλο BFR για πρώτη φορά το 2020 σε μια δοκιμαστική πτήση γύρω από τη Γη.

Η πρώτη αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2022 και στον Άρη το 2024.


Όπως είπε ο Σότγουελ, μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ, «θα θέλαμε να μεταφέρουμε ένα μεγάλο φορτίο στην επιφάνεια του φεγγαριού το 2022 και έχουμε σχέδια να στείλουμε ανθρώπους στον Άρη το 2024».

Παραδέχθηκε ότι «αυτά τα σχέδια μπορεί να ακούγονται τρελά», αλλά όπως είπε, «οτιδήποτε έχουμε κάνει έως τώρα, φαινόταν τρελό στους ανθρώπους».

Με ύψος 106 μέτρων, ο BFR θα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον τωρινό «γίγαντα» της Space X, τον πύραυλο Falcon Heavy (Βαρύ Γεράκι) ύψους 70 μέτρων. Θα μπορεί να μεταφέρει έως 150 τόνους στο διάστημα και θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμος.

Ήδη o 42χρονος Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Γιουσάκου Μαεζάβα έχει συμφωνήσει να πληρώσει ένα άγνωστο ποσό για να είναι ο πρώτος που θα πετάξει με τον BFR σε ένα ταξίδι επτά ημερών γύρω από τη Σελήνη, πιθανώς το 2023, και μάλιστα σχεδιάζει να πάρει μαζί του μια ομάδα έξι έως οκτώ καλλιτεχνών.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM