Η όρκα που συγκίνησε τον πλανήτη συνεχίζει να θρηνεί το νεκρό της μωρό

Η όρκα που συγκίνησε τον πλανήτη συνεχίζει να θρηνεί το νεκρό της μωρό Facebook Twitter
0

Τον απίστευτο θρήνο μίας όρκας που εξακολουθεί να κολυμπά πλάι στο νεκρό μωρό της, δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του, συνεχίζουν να καταγράφουν θαλάσσιοι βιολόγοι κάνοντας λόγο για ένα πρωτοφανές στα χρονικά περιστατικό. 

Η όρκα με τον κωδικό "J35" εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου, καθώς προσπαθούσε να «κουβαλήσει» το ετοιμοθάνατο, τότε, μωρό της, στα ανοικτά της Βικτώρια, στον Καναδά. 

Οι ερευνητές συνέχισαν να παρακολουθούν στενά το θηλαστικό, που εξακολούθησε, με τη σειρά του, να σπρώχνει με το ρύγχος του το νεκρό φαλαινάκι.

Όταν κουραζόταν, η μάνα έπιανε το άψυχο μωρό της με το στόμα της για να το κρατήσει στην επιφάνεια των νερών του Ειρηνικού Ωκεανού. 

Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε το γεγονός και τις ημερομηνίες, μετά από επικοινωνία με τον οργανισμό Αλιείας και Ωκεανών του Καναδά.

Τα στιγμιότυπα έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση, υπενθυμίζοντας με τον πλέον μακάβριο τρόπο την ανησυχητική μείωση των φαλαινών-δολοφόνων. 

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, δεν έχει καταγραφεί ούτε μία επιτυχημένη γέννα από το 2015 και το είδος απειλείται πλέον με εξαφάνιση. 

Ο ιδρυτής του Κέντρου Ερευνών Φαλαινών, Κεν Μπάλκομπ, σημείωσε πως είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται τόσο μακροχρόνιος θρήνος σε όρκα κάνοντας λόγο για «πένθος χωρίς προηγούμενο». 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM