Τι ανακάλυψε το Curiosity στον Άρη; Την Πέμπτη το βράδυ η ανακοίνωση της NASA

Τι ανακάλυψε το Curiosity στον Άρη; Την Πέμπτη το βράδυ η ανακοίνωση της NASA Facebook Twitter
NASA/JPL-Caltech
3

Κάτι μάλλον σημαντικό πρέπει να ανακάλυψε το αμερικανικό ρόβερ Curiosity στον Άρη, καθώς η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) ανακοίνωσε ότι θα κάνει σχετική ανακοίνωση την Πέμπτη το βράδυ (στις 21:00 ώρα Ελλάδας).

Η NASA έκανε γνωστό ότι σε συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή επιστημόνων «θα ανακοινωθούν νέα επιστημονικά ευρήματα του ρόβερ Curiosity».

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από τη NASA TV, το Facebook Live, το YouTube και το Twitter/Periscope.

Oι θεατές θα μπορούν επίσης να υποβάλλουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους χρησιμοποιώντας το hashtag #askNASA στα social media.

Τι ανακάλυψε το Curiosity στον Άρη; Την Πέμπτη το βράδυ η ανακοίνωση της NASA Facebook Twitter
NASA/JPL-Caltech

Το ρόβερ, που έφθασε στον Άρη τον Αύγουστο του 2012, συνεχίζει να ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά στο Όρος Σαρπ, ένα βουνό ύψους περίπου 5.000 μέτρων στο κέντρο του κρατήρα Γκέιλ.

To Curiosity έχει συλλέξει δείγματα και εξετάζει τη γεωλογία και την ατμόσφαιρα του Άρη από τότε, ψάχνοντας για σημάδια ζωής κατά το παρελθόν ή και το παρόν.

Πέρυσι βρήκε νέα στοιχεία για υπόγεια ύδατα στην επιφάνεια του Κόκκινου Πλανήτη. Φέτος στέλνει φωτογραφίες από ρωγμές που προήλθαν από την ξήρανση αρχαίας λάσπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Popular Mechanics

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Το ότι ανακάλυψε κάτι ναι. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια σχεδόν πάντα η NASA απογοητεύει τον κόσμο. Το τόσο το κάνει ΤΟΣΟ. Προσπαθεί διαρκώς να τραβάει την προσοχή, έχει χάσει σε δημοφιλία άλλωστε. Θάναι καμιά επιστημονική λεπτομέρεια αδιάφορη για την πλειοψηφία των ανθρώπωνΣε σχέση με κάποτε η Υπηρεσία μία σκια του εαυτού της είναι. Υπάρχει ανταγωνισμός απο κιάλλα κράτη ενώ και οι ιδιωτικές εταιρίες τρέχουν πιο γρήγορα απ όλες. Αυτές άλλωστε εντός 10ετίας θα είναι και που θα ιδρύσουν τις πρώτες αποικίες σε Άρη και Σελήνη (πιθανόν) με την ΝΑΣΑ να φτάνει σχεδόν τελευταία σύμφωνα με τα σχέδια που έχει. Βέβαια θέμα χρηματοδότησης είναι όλα. Κάποτε καταπιανόταν με μεγαλεπίβολα σχέδια, τώρα με καναν δορυφόρο, κανα ροβερακι και κόντρες με την SpaceX. Περικόπηκε ο προϋπολογισμός της, λιτότητα παντού βλέπετε...
Έχει φοβηθεί η NASA με την επιτυχία της SpaceX και κάνει ότι μπορεί πλέον για να τραβά την προσοχή επάνω της. Ελπίζω μόνο πλέον να είναι σίγουρη για την ανακάλυψή της, όχι όπως την προηγούμενη φορά που μίλησε για νερό σε υγρή μορφή στον Άρη και τελικά το πιθανότερο -ακόμα και σύμφωνα με τη NASA- είναι να έκανε λάθος...
Να θυμίσουμε ότι συνδημιουργός του "Curiosity" είναι ο κ. Κριμιζής.Οπότε, προτείνουμε επαναστατικά να ενημερωθούμε από τον κ. Πρωτοπαππά και όχι από την NASA.Ο οποίος κ. Πρωτοπαπάς αντικατέστησε αυθημερόν τον κ. Κριμιζή όταν παραιτήθηκε και - κατά δήλωση του ιδίου -, είναι διεθνώς εξίσου έγκυρος επιστήμονας με αυτόν.Επί πλέον δε, τελεί υπό την προστασία του καυσοκαλυβίτη Αγίου Πορφυρίου.Χι, χι, χι...(Γέρου ανθρώπου, μου βγήκε ο μικρός διαβολάκος και ζήτησε εκδίκηση. Πρέπει να το προσέξω).