Οι εγκαταστάσεις της Apple χρησιμοποιούν πλέον 100% καθαρή ενέργεια

Οι εγκαταστάσεις της Apple χρησιμοποιούν πλέον 100% καθαρή ενέργεια Facebook Twitter
1

Όλες οι εγκαταστάσεις της Apple σε 43 χώρες τροφοδοτούνται τώρα από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Η Apple πρέπει να είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επίτευξη του στόχου να τροφοδοτεί όλα τα σημεία που φέρουν το όνομα και το σύμβολό της με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Όλες οι τεχνολογικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, σε όλο τον κόσμο, τροφοδοτούνται πλέον από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία χθες. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβάνονται καταστήματα, γραφεία καθώς και μεγάλα κέντρα δεδομένων, τα οποία τροφοδοτούνται από ηλιακή, αιολική και άλλες πηγές καθαρής ενέργειας.

Ενώ, βέβαια, μπορεί να είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις της τεχνολογικής εταιρείας σε 43 χώρες τροφοδοτούνται με καθαρή ενέργεια, πολλοί από τους προμηθευτές της εξακολουθούν να μη χρησιμοποιούν ΑΠΕ. Γι' αυτό η Apple έχει πείσει τους εννέα σημαντικότερους προμηθευτές της να τροφοδοτήσουν κι εκείνοι όλη την παραγωγή τους με 100% καθαρή ενέργεια.

Η Pegatron με εργοστάσια κατασκευής iPhone στην Κίνα και η Finisar, η αμερικανική εταιρεία που κατασκευάζει εξαρτήματα για τις τεχνολογίες Face ID και Animoji, είναι μεταξύ των εννέα κατασκευαστών που έχουν ήδη δεσμευθεί.

Η επίτευξη αυτού του στόχου (για το 100% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας) ήταν μια μακροχρόνια αποστολή για την Apple. Πίσω στο 2015, λίγο πριν τη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή που είχε γίνει στο Παρίσι, η Apple είχε δηλώσει ότι άγγιζε το 93% του στόχου της και ότι στόχος της ήταν οι υπηρεσίες iTunes (τώρα πλέον το iMusic) και iCloud να λειτουργούν με ΑΠΕ έως το 2020.

Κάποια σημαντικά ενεργειακά έργα στην πορεία ώθησαν την εταιρεία προς περισσότερες «καθαρές» επενδύσεις, με αποτέλεσμα σήμερα 25 κατασκευαστικά έργα, συμπεριλαμβανομένων αιολικών, ηλιακών και βιοαερίου, να μπορούν να παράγουν 626 megawatt καθαρής ενέργειας.

Περισσότερα έργα βρίσκονται υπό κατασκευή και σε άλλες 11 χώρες, τα οποία πρόκειται να προσθέσουν ένα σημαντικό νούμερο (1,4 gigawatt) στην μεγάλη επένδυση της εταιρείας σε καινοτόμες πηγές καθαρής ενέργειας.

Στην Κίνα, αιολικά και ηλιακά έργα φέρνουν 485 megawatt ενέργειας σε έξι επαρχίες. Στην έδρα της Apple στο Cupertino της Καλιφόρνια, μια ηλιακή συστοιχία στην οροφή, φέρνει 17 megawatt ανανεώσιμης ενέργειας.

«Δεν ξοδεύουμε τίποτα περισσότερο από ό, τι έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Reuters η Lisa Jackson, αντιπρόεδρος της Apple για το περιβάλλον, την πολιτική και τις κοινωνικές πρωτοβουλίες. «Βλέπουμε τα οφέλη μιας ολοένα και πιο ανταγωνιστικής αγοράς καθαρής ενέργειας».

Η Jackson δήλωσε επίσης ότι από το 2011, όλα τα ενεργειακά έργα της Apple μειώνουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 54%. Αυτή ήταν μια μείωση ισοδύναμη με 2 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα, οι εκπομπές του οποίου αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων του θερμοκηπίου, ακολουθούμενες από τις εκπομπές υποξειδίου του αζώτου και μεθανίου.

 

Τech & Science
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα είδος αλεπούς ισως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου», λένε αρχαιολόγοι

Τech & Science / Ένα είδος αλεπούς ίσως ήταν «ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου» πριν από τον σκύλο, λένε αρχαιολόγοι

Η ανάλυση σκελετικών υπολειμμάτων ηλικίας 1.500 ετών στην Παταγονία υποδηλώνει ότι το Dusicyon avus ήταν «ένας πολύτιμος σύντροφος για τις ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών»
NEWSROOM