Τo ζευγάρι γυαλιών Vuzix Blade λειτουργεί ως αυτόνομο headset, μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω Wi-Fi, αλλά και μέσω Bluetooth με συσκευές iPhone ή Android για να αντικατοπτρίζει ειδοποιήσεις και να προβάλει φωτογραφίες και βίντεο.

 

H Vuzix παρουσίασε στην έκθεση CES 2018 ένα ζευγάρι γυαλιών τα οποία βασίζονται στη φιλοσοφία πίσω από το ξακουστό μοντέλο Google Glass, αλλά μοιάζουν περισσότερο με ένα απλό ζευγάρι γυαλιών ηλίου, παρά με gadget που μάς συνδέει στα κοινωνικά δίκτυα. Eνισχυμένα, από τις δυνατότητες της ψηφιακής βοηθού Alexa της Amazon, αλλά με μια ακριβή εκτιμώμενη τιμή, τα γυαλιά Vuzix Blade AR Smart Glasses καμαρώνουν σήμερα στην έκθεση CES 2018 σαν το πρώτο, πλήρως εξελιγμένο και έξυπνο ζευγάρι γυαλιών αυξημένης πραγματικότητας (AR) μετά την αποτυχία τoυ Google Glass πριν μερικά χρόνια. 

 

Η εταιρεία έχει συνεργαστεί με την Amazon για να φέρει την Alexa ολοζώντανη στη συσκευή, καθιστώντας το Blade το πρώτο ζευγάρι γυαλιά AR που θα χρησιμοποιεί τη φωνητική ψηφιακή βοηθό της Amazon. Και τα γυαλιά αυτά δεν είναι απλώς ένα πρωτότυπο. Η Vuzix σχεδιάζει να παραδώσει μια έκδοση του προϊόντος για developers μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ μια βασική έκδοση πρόκειται να έρθει μέσα στο καλοκαίρι. Η τιμή αυτή τη στιγμή εκτιμάται 1.000 δολάρια για τους developers και 570 δολάρια για τους απλούς καταναλωτές. Ωστόσο, η Vuzix ελπίζει να την μειώσει σε λιγότερο από 500 δολάρια για επόμενες γενιές του gadget.

 

Οι εφαρμογές τηλεϊατρικής με τα έξυπνα γυαλιά Vuzix θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν πολλές οργανώσεις υγείας ή γιατροί σε απομακρυσμένες κλινικές, αφού θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν με απομακρυσμένους συνεργάτες τους οπουδήποτε.
Οι εφαρμογές τηλεϊατρικής με τα έξυπνα γυαλιά Vuzix θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύουν πολλές οργανώσεις υγείας ή γιατροί σε απομακρυσμένες κλινικές, αφού θα τους επιτρέπουν να επικοινωνούν με απομακρυσμένους συνεργάτες τους οπουδήποτε.

 

Πέρα όμως από την τσουχτερή τιμή τους για τους προγραμματιστές, και πίσω από τη συμβατική τους εμφάνιση κρύβεται μια πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή η οποία ανοίγει δρόμους στην τεχνολογία της αυξημένης πραγματικότητας: θα μπορεί να παρουσιάζει μπροστά στα μάτια του χρήστη όλες τις ειδήσεις, πληροφορίες και ειδοποιήσεις που τον ενδιαφέρουν από κοινωνικά δίκτυα, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οδηγίες πλοήγησης, νέα για τον καιρό και βίντεο κλήσεις, όλα μέσα σε ένα AR περιβάλλον.

 

Τα Vuzix Blade AR Smart Glasses χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android, όμως θα ήταν αδυνατόν να μείνουν έξω από το iOS περιβάλλον για τις συσκευές της Apple. Oι δύο οθόνες των γυαλιών θα μπορούν να ρυθμίζονται κατάλληλα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και θα προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία, όπως τα κοινά γυαλιά ηλίου. Θα φορτίζονται με micro USB και θα διαθέτουν κάμερα 8MP η οποία θα μπορεί να καταγράφει βίντεο 1080p.