Ντουμπάι: Ο πρώτος Robocop του πλανήτη ξεκινάει υπηρεσία

Ντουμπάι: Ο πρώτος Robocop του πλανήτη ξεκινάει υπηρεσία Facebook Twitter
0

Την περασμένη Κυριακή, ο πρώτος «Robocop» του πλανήτη ανέλαβε επισήμως υπηρεσία ως αναπόσπαστο μέλος της αστυνομίας του Ντουμπάι, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες στην είσοδο της 4th Gulf Information Security Expo Conference (GISEC).  

 

Το ρομπότ που ανέλαβε υπηρεσία έχει ύψος 1,7 μέτρα, βάρος 100 κιλά και το «βλέμμα« του είναι  κενό, αλλά αυτό είναι το default setting. Θεωρητικά, διαθέτει μια γκάμα εκφράσεων.

Είναι σε θέση να δεχθεί πληρωμές για πρόστιμα ενώ παράλληλα μιλά έξι γλώσσες, μεταξύ των οποίων Αραβικά και Αγγλικά.

Μέσω λογισμικού βιομετρικής αναγνώρισης εμβέλειας 20 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να συνδράμει αξιωματικούς της αστυνομίας στην ταυτοποίηση παραβατών, ενώ διαθέτει μέχρι και μικρόφωνο συνδεδεμένο κατευθείαν με το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις, στην Gulf News, του ταξίαρχου Αμπντάλα Μπιν Σούλταν, «θέλουμε να έχουμε περισσότερα ρομπότ στο μέλλον για εργασίες αστυνόμευσης. Έως το 2030, θα θέλαμε το 25% περίπου της συνολικής αστυνομικής δύναμης να είναι ρομπότ».

 

«Με στόχο να βοηθήσει τους πολίτες στα εμπορικά κέντρα ή στον δρόμο, ο Robocop είναι η τελευταία προσθήκη στη δύναμη και έχει σχεδιαστεί να μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε το έγκλημα, να διατηρούμε την πόλη ασφαλή και να διατηρήσουμε υψηλά τα επίπεδα ευτυχίας» υπογράμμισε ο ταξίαρχος Χαλίντ-Νάσερ αλ Ραζούκι, στην Emirates 24/7 News.

«Το ότι ο πρώτος Robocop στον κόσμο ανέλαβε υπηρεσία είναι σημαντικό ορόσημο για τα Εμιράτα και βήμα στην κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματος του Ντουμπάι να είναι παγκόσμιος ηγέτης ως προς την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών» συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και dailymail.co.uk

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ