Απεργία της ΓΣΕΕ

Καμμένος και Μπουτάρης στο πλευρό του Σαββίδη για την επίθεση από τον ΟΣΦΠ

Καμμένος και Μπουτάρης στο πλευρό του Σαββίδη για την επίθεση από τον ΟΣΦΠ Facebook Twitter
1


«Η προσβολή που υπέστη ο ποντιακός ελληνισμός στο πρόσωπο του Έλληνα του Πόντου Ιβάν Σαββίδη, επιβάλλει και απαιτεί άμεση επανόρθωση και δημόσια συγγνώμη τώρα» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.


Επίσης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μανταλένα Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι «οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί εναντίον της καταγωγής του Ιβάν Σαββίδη συνιστούν προσβολή σε βάρος του Ελληνισμού του Πόντου συνολικά και είναι απόλυτα κατακριτέοι. Θα πρέπει να του ζητηθεί δημόσια συγγνώμη».

Οι επίμαχες εκφράσεις τη ΠΑΕ Ολυμπιακός που πυροδότησαν τις διαμαρτυρίες ανέφεραν:«Δεν θα ασχοληθούμε με τις γραφικότητες ενός κλόουν που είναι φιλοξενούμενος στην χώρα μας»,, αναφέρεται στην ανακοίνωση και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτή η έκφραση για τον ποντιακής καταγωγής Πρόεδρο του δικεφάλου.

 

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε προσβεβλημένος από τους χαρακτηρισμούς προσθέτοντας ότι "τα χρήματα που έχω επενδύσει εγώ στη χώρα αυτά τα τέσσερα χρόνια άλλοι δεν τα έχουν επενδύσει σε όλη τους τη ζωή".

«Βολές» κατά των ανθρώπων του ΟΣΦΠ εξαπέλυσε όμως και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης είπε αναλυτικά στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ:

"Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται αυτή η ιστορία. Εγώ διάβασα τις δηλώσεις του Ανδριανόπουλου και δεν είναι απλώς απαράδεκτες είναι και εξαιρετικά γελοίες. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να είναι ρωσοπόντιος και ρωσοπόντιους λέμε τους Έλληνες πόντιους, οι οποίοι εκδιώχθηκαν και πήγαν στη Ρωσία κάποια στιγμή και αποκατέστησαν τη ρωσική γλώσσα για να μιλάνε μεταξύ τους. Γι αυτό δεν μιλάει ελληνικά. Τα οποία σιγά-σιγά τα μαθαίνει. Είναι παντελώς απαράδεκτο το να χαρακτηρίζεις ρωσοπόντιο έναν άνθρωπο ο οποίος ήρθε στη Θεσσαλονίκη, πήρε τον ΠΑΟΚ, έχει κάνει ένα σωρό επενδύσεις στην Ελλάδα.

Εγώ θα σας πω κάτι. Δεν κρύβω τα αισθήματα μου τα αθλητικά. Στο ποδόσφαιρο είμαι Άρης και Ολυμπιακός και εκεί τελειώνει η ιστορία. Αλλά ντρέπομαι για τους ιθύνοντες του Ολυμπιακού.

Και ειδικά για τον Ανδριανόπουλο ο οποίος έχει γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό, ήταν ένα πολιτικός που έχει γράψει μια ιστορία στη χώρα και να βγαίνουν από το στόμα του τέτοιες κουβέντες το θεωρώ όχι απλά απαράδεκτο αλλά δεν έχω τρόπο να το περιγράψω.

Ο κ. Σαββίδης αγαπάει την Ελλάδα. Αν δεν αγαπούσε την Ελλάδα δεν θα καθόταν εδώ. Να κάνει τι; Στον παράδεισο ήρθε; Στην κόλαση ήρθε. Του έχουν βγάλει την ψυχή σε όλα τα θέματα. Πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον κύριο Σαββίδη. Συγγνώμη που σας προσβάλαμε. Φιλοξενούμενος ο Σαββίδης; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Λυπάμαι πολύ", ανέφερε.

1

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ