Στο βάθρο και τα αγόρια του πόλο υπό τις ιαχές των κοριτσιών!

Στο βάθρο και τα αγόρια του πόλο υπό τις ιαχές των κοριτσιών! Facebook Twitter
1

Θρίαμβος για τα αγόρια του πόλο, που μια μέρα μετά το χάλκινο μετάλλιο των κοριτσιών ανέβηκαν και αυτά στο βάθρο των 1ων Ευρωπαϊκών Αγώνων του Μπακού επικρατώντας 11-10 της Κροατίας στον αγώνα για την 3η θέση.

Πρόκειται για έναν άθλο για τα παιδιά του Δημήτρη Κραβαρίτη, που κατάφεραν να νικήσουν κορυφαίες ομάδες του παγκοσμίου πόλο και να φέρουν ένα ακόμα μετάλλιο (5ο στη διοργάνωση) για τη χώρα μας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά, που κατέθεσαν και την ψυχή τους σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Το ξαναλέω και το πιστεύω πως το ταβάνι μας ήταν ο τελικός και το αποδείξαμε πιστεύω με τις εμφανίσεις μας. Τα συναισθήματά μου για αυτά τα παιδιά δεν αλλάζουν με την κατάκτηση του μεταλλίου, γιατί είδα αυτά που ήθελα από την πρώτη μέρα» τόνισε συγκινημένος ο ομοσπονδιακός τεχνικός Δημήτρης Κραβαρίτης που αγκάλιασε ένα ένα τα παιδιά του.

«Αποτελούν το αύριο του ελληνικού πόλο, αλλά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς και το πώς θα δουλέψουν και στο μέλλον. Οι προκλήσεις θα έρχονται συνέχεια, όπως είναι του χρόνου το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το βασικό είναι τα παιδιά να έχουν πάντα το μυαλό μέσα στο κεφάλι όπως έκαναν εδώ.

Να ξέρετε πως στο Μπακού ήρθαμε έτοιμοι, όχι μόνο σωματικά από προπονήσεις αλλά κυρίως πνευματικά. Νομίζω ότι φάνηκε στο πως διαχειριστήκαμε μεγάλες νίκες και ψυχοφθόρες ήττες. Η δουλειά είχε γίνει από την Αθήνα και εδώ απλά προχωράγαμε βήμα-βήμα. Ηταν ένα κορυφαίο τουρνουά όπου το ίδιο εύκολα μπορούσες να μείνεις εκτός οκτάδας ή τετράδας, καθώς στα παιχνίδια μεταξύ των πρώτων 7-9 ομάδων η διαφορά ήταν στο γκολ ή τα παιχνίδια πήγαιναν στα πέναλτι» συνέχισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός που όταν ήρθε η ώρα της αφιέρωσης του μεταλλίου, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του:

«Το αφιερώνω στην κόρη μου και κυρίως στη γυναίκα μου που με υπομένει τόσα χρόνια καθώς λόγω δουλειάς δεν με βλέπει το σπίτι. Επίσης το αφιερώνω στον πατέρα μου, που τον έχω χάσει και ξέρω ότι απόψε από εκεί ψηλά θα είναι χαρούμενος με αυτά που έχει πετύχει ο γιός του» συνέχισε ο Δημήτρης Κραβαρίτης και πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σάκη Κεχαγιά που μου έδωσε την ευκαιρία και στον πρόεδρο τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο που με εμπιστεύτηκε. Μπράβο και σε όλους τους Έλληνες προπονητές που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα στα σωματεία τους και στις εθνικές ομάδες».

Την ίδια ώρα τα κορίτσια είχαν γίνει μια αγκαλιά με τα αγόρια και αλληλοσυγχαίρονταν, ενώ η "μαμά" του λόχου, ο έφορος και αρχηγός της αποστολής Λάκης Αντωνιάδης ετοίμαζε τις τελευταίες λεπτομέρειες για την απονομή.

Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά για την εθνική μας ομάδα ήταν χωρίς αμφιβολία ο εκπληκτικός τερματοφύλακας της Γλυφάδας Αδαμάντιος Μάντης που και στο παιχνίδι με τους Κροάτες έκανε απίστευτα πράγματα και ιδιαίτερα με την απόκρουση τετ α τετ στο μισό μέτρο, όπου βγήκε μέχρι τη μέση από το νερό, και με το σκορ στο 9-9 κράτησε την εθνική στο παιχνίδι.

Όμως και τα άλλα παιδιά, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έβγαλαν ψυχή και καρδιά μέσα στην πισίνα, κατακτώντας δικαίως το μετάλλιο.

Ο Δημήτρης Κραβαρίτης και ο συνεργάτης του Γιάννης Φράγκος, παίρνουν άριστα στη διαχείριση αυτών των παιδιών, ιδιαίτερα μετά από μια ήττα όπως αυτή με την Σερβία που ήρθε στα πέναλτι.

Σε λιγότερο από 48 ώρες παρουσίασαν την ομάδα απίστευτα φρέσκια και αυτό βγήκε στην πισίνα. Αντίπαλος της εθνικής ήταν απλά το άγχος της κάποια στιγμή και η ατυχία (με τέσσερα – από τα οκτώ συνολικά – δοκάρια σε ένα οκτάλεπτο, το δεύτερο).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ