Ποινική δίωξη σε βάρος 16 προσώπων για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων για στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι 4 παράγοντες της ΕΠΟ, 2 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, τρεις διαιτητές, δυο παράγοντες ΠΑΕ και ακόμα πέντε μέλη άλλης επιτροπής.

 

Σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα του εισαγγελέα Κορέα η εγκληματική οργάνωση, όπως χαρακτηρίζεται όριζε διαιτητές σε συγκεκριμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκειμένου να παίρνει τα αποτελέσματα που ήθελε.

Η δίωξη ασκήθηκε για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατά συναυτουργία, κατ' εξακολούθηση, συνήθεια και επάγγελμα σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος. Επίσης για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και για δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές δραστηριότητες.  

 

Εξαιτίας της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, υπήρξαν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες υποβιβάστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, οι ομάδες που ευνοήθηκαν, σύμφωνα με το πόρισμα, κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ καθώς ήταν ψηλά στην κατάταξη, συμμετείχαν σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στο πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται ότι έπεσαν θύματα απάτης οι φίλαθλοι που στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, πιστεύοντας ότι παρακολουθούν ένα πρωτάθλημα που δεν είναι στημένο.

Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης ερευνήθηκε από το 2011 ως το 2013.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr