Έντυσαν τον Χριστό του Ρίο με φανέλα της Εθνικής Ιταλίας

Έντυσαν τον Χριστό του Ρίο με φανέλα της Εθνικής Ιταλίας Facebook Twitter
2

Η Ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI "έντυσε" τον Χριστό του Ρίο με την φανέλα της Εθνικής Ιταλίας, για τις ανάγκες ενός τηλεοπτικού διαφημιστικού σποτ κάτι που ενόχλησε την αρχιεπισκοπή του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Το σποτ δείχνει αρχικά μικρά παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο στους δρόμους της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, η τελευταία εικόνα όμως δείχνει το πασίγνωστο άγαλμα του Ιησού του Κορκοβάδο να "φορά" την φανέλα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας με το όνομα μάλιστα του Αντόνιο Κασάνο.

Αρχικά εξέφρασε την ενόχλησή του το ιταλικό καθολικό περιοδικό Famiglia Cristiana («Χριστιανική Οικογένεια»). Υψηλόβαθμοι κληρικοί άφησαν επίσης να διαρρεύσει ότι και το Βατικανό «είναι έντονα ενοχλημένο» από τη συγκεκριμένη διαφήμιση. Η καθολική αρχιεπισκοπή του Ρίο Ντε Τζανέιρο είναι έτοιμη να προσφύγει στη δικαιοσύνη απαιτώντας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα, επτά εκατομμύρια ευρώ.


Η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων της RAI Koστάντσα Εσκαπλόν περιορίστηκε να δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι «το θέμα θα τύχει οπωσδήποτε περαιτέρω εξέτασης σε βάθος», αλλά δεν θέλησε να προβεί «σε περαιτέρω σχόλια».

Το επίμαχο σποτ:

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ