Ένα πελώριο προφυλακτικό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής

Ένα πελώριο προφυλακτικό στο κέντρο της πρωτεύουσας της Χιλής Facebook Twitter
2

Το πελώριο -μήκους 12 μέτρων- προφυλακτικό ήταν ιδέα του κεντροδεξιού δημάρχου της πρωτεύουσας της Χιλής, Σαντιάγκο. Προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να αφυπνίσει τη νεολαία και να κατανοήσει τους κινδύνους που επιφυλάσσει το σεξ χωρίς προφυλάξεις. 

Εκτός των κινδύνων με τις σεξουαλικές μεταδιδόμενες ασθένειες, ο δήμαρχος Ροντόλφο Κάρτερ προσπαθεί να μειώσει τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες, οι οποίες φθάνουν και το 17% σε ηλικίες κάτω των 19 ετών στην La Florida, τη συγκεκριμένη περιοχή της πρωτεύουσας που φιλοξενεί το προφυλακτικό.

Ο δήμαρχος, αν και ανήκει σε συντηρητικό κόμμα, υποστηρίζει ότι το θέμα της προφύλαξης δεν αποτελεί ηθικό ζήτημα. "Το προφυλακτικό είναι εδώ για να αφυπνίσει συνειδήσεις και να μας κάνει να δουλέψουμε πάνω σε πρακτικές λύσεις" είπε στο BBC.

Η καμπάνια έχει βρει πολλούς υποστηρικτές στα social media αν και υπάρχουν και ειρωνικές απόψεις. Ένας χρήστης του twitter αναρωτήθηκε: "Και μετά τι; Ένα ιπτάμενο σπέρμα πάνω από το Σαντιάγκο;"

Οι στόχοι του Κάρτερ -που αναμένεται να τον φέρουν σε ευθεία σύγκρουση με την παράταξή του- δεν περιορίζονται στην καμπάνια υπέρ του ασφαλούς σεξ. Στα άμεσα σχέδια του είναι η δημιουργία φυτεία κάνναβης για τους καρκινοπαθείς της περιοχής του. Σκοπεύει μάλιστα να ζητήσει από την πρόεδρο της χώρας να βγάλει τη μαριχουάνα από τη λίστα των σκληρών ναρκωτικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM