O Λουσιάνο Γκαλέτι έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό «People» όπου αποκαλύπτει όλα αυτά που συνέβησαν μετά την ανακοίνωση της ασθένειας του από τους γιατρούς. Ο Αργεντινός παίκτης  που αγωνίζεται πλέον στον ΟΦΗ κάνει λόγο για αδιαφορία από την πλευρά της διοίκησης του Ολυμπιακού ανάμεσα σε άλλα. Μερικά από τα βασικά σημεία της συνέντευξης του:

 

Για την ανακοίνωση ότι πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια βαριάς μορφής:

 

«Ναι, νιώθω σαν να ξύπνησα από ένα κακό όνειρο. Σκεφτείτε πώς ένιωσα όταν τη μία μέρα σκόραρα απέναντι στην Λάρισα και την επομένη, χωρίς να χτυπήσω, μου έλεγαν ότι δεν θα ξαναπαίξω μπάλα. Με έτρωγε το “γιατί;” Και τελικά ούτε οι γιατροί δεν μπόρεσαν ποτέ να μου εξηγήσουν τι το προκάλεσε. Έκανα τόσες εξετάσεις και δεν έμαθα τελικά πώς προέκυψε αυτό το πρόβλημα».

 

 

Για την αδιαφορία της διοίκησης του Ολυμπιακού:

«Δεν είναι ψέματα ότι στο μυαλό μου είχα τον Ολυμπιακό. Ήξερα, της, ότι δεν γινόταν. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν κοντά μου και δεν έχω κανένα παράπονο. Εκείνοι που ποτέ δεν μπόρεσα να βρω ήταν από την διοίκηση του Ολυμπιακού. Εξαφανίστηκαν. Κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο, κανένας δεν απαντούσε στα δικά μου τηλεφωνήματα. Προσπάθησα της φορές να της βρω, αλλά δεν τα κατάφερα. Δεν ενδιαφέρθηκαν για μένα και νιώθω θυμό γι’ αυτό. Την μια μέρα ήμουν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και την επόμενη έγινα ένα τίποτα».


Για την διαμάχη στα δικαστήρια με τον Ολυμπιακό:

«Για μένα δεν είναι σημαντική η νίκη μου στο δικαστήριο. Δεν ήθελα να πάω στο δικαστήριο με τον Ολυμπιακό! Το σοβαρό είναι ότι με άφησαν και μου φέρθηκαν με αυτό τον τρόπο. Δεν έχω βρει καμία εξήγηση γι’ αυτό. Μόνο να μιλήσω με τον πρόεδρο ήθελα. Και αυτό θέλω ακόμα και τώρα. Να μιλήσω μια φορά μαζί του. Για όλα. Ο κύριος Μαρινάκης και εγώ. Δε θέλω να υπάρχει σκιά στη σχέση μου με τον Ολυμπιακό, γιατί η καρδιά μου ανήκει ακόμα εκεί. Και φυσικά σκέφτομαι την ημέρα που θα επιστρέψω στο Καραϊσκάκη, αλλά το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας μου ήταν το πρώτο του πρωταθλήματος στο Γεντί Κουλέ, την έδρα του ΟΦΗ. Περίμενα χρόνια αυτή την ημέρα».


 Για την μεταμόσχευση νεφρού:

«Όλα τα μέλη της οικογένειάς μου έκαναν εξετάσεις και τα όργανά τους ήταν συμβατά. Τότε ο πατέρας μου, που έπαιξε σπουδαία μπάλα τη δεκαετία του '70 και ήξερε τι σημαίνει για μένα να βρεθώ πάλι στα γήπεδα, αποφάσισε ότι θα δώσει εκείνος το νεφρό του. Μπήκαμε μαζί σε κλινική του Μπουένος Άιρες τον Οκτώβριο του 2012. Εκείνος πρώτος, για να του αφαιρέσουν το όργανο, και εγώ στην συνέχεια, για να γίνει η μεταμόσχευση» .

 

Για τον ΟΦΗ:


 «Χρωστάω στον ΟΦΗ που με εμπιστεύτηκε και ειδικά στον πρόεδρο, Μάνθο Πουλινάκη. Είχα μιλήσει με κάποιες ελληνικές ομάδες πριν τον ΟΦΗ και με τον κύριο Λεμονή, που μπορώ να πω ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος. Όταν όμως μίλησα με τον κύριο Πουλινάκη, δεν υπήρχε άλλη ομάδα για μένα. Με έπεισε με το πλάνο του. Η συνεργασία μας δεν θα περιοριστεί μόνο στο να παίξω ποδόσφαιρο. Θέλω να βοηθήσω στο μέλλον να έρθουν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες. Προς το παρόν, ο ΟΦΗ μού δίνει την ευκαιρία να πάρω εγώ την απόφαση για το τέλος μου».