ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αντιμέτωπες με τρομακτικές απώλειες οι ασφαλιστικές, αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες

Αντιμέτωπες με τρομακτικές απώλειες οι ασφαλιστικές, αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες Facebook Twitter
EPA
0

Οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι αντιμέτωπες με απώλειες 2-3 δισεκατομμυρίων δολαρίων αν ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο, ποσό που ισοδυναμεί με τη μεγαλύτερη αποζημίωση σε αυτή την κατηγορία, σύμφωνα με τους ασφαλιστές.

Λιγότεροι από έξι μήνες απομένουν για την ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων και η συζήτηση για τη διοργάνωση έχει «φουντώσει» ξανά. Η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες διοργανωτές επιμένουν ότι η περαιτέρω αναβολή των Αγώνων δεν αποτελεί επιλογή.

Έτσι, φαίνεται πιο πιθανή μια ακύρωση παρά μια νέα αναβολή, αν δεν είναι δυνατό να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες αυτό το καλοκαίρι, σημειώνει το Reuters. Οι ασφαλιστικές έρχονται από μια δύσκολη χρονιά, εξαιτίας της ακύρωσης ή της αναβολής φεστιβάλ, συνεδρίων και αθλητικών διοργανώσεων λόγω της πανδημίας. Η Howden εκτιμά ότι οι απώλειες αυτές ανέρχονται σε 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως, σε μια ακύρωση των Ολυμπιακών αγώνων οι απώλειες θα ήταν «μακράν οι μεγαλύτερες, τρομακτικές», σύμφωνα με τον Σάιμον Χέντερσον, εκτελεστικό διευθυντή της Gallagher.

Αναλυτές της Jefferies εκτιμούν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι ασφαλισμένοι για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια και άλλα 600 εκατομμύρια για τον ξενοδοχειακό τομέα. Η ΔΟΕ βάζει στην άκρη 800 εκατομμύρια δολάρια ως προστασία για κάθε διοργάνωση. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή στο Τόκιο εκτιμάται ότι έχει κάνει ασφάλεια 650 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ και τα τηλεοπτικά δίκτυα είναι ασφαλισμένα για μεγάλα ποσά.

«Τηλεοπτικά δίκτυα, χορηγοί, επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, καλλιτέχνες και άλλοι οργανισμοί μπορεί να έχουν πολιτικές ακύρωσης που προστατεύουν τα συμφέροντά τους στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε η Λι Αν Ρόσι, του Sports and Entertainment Group της ασφαλιστικής NFP.

Πολλοί από τους οργανισμούς που εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς επίσης θα μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση για κάποιες από τις δαπάνες λόγω της περσινής αναβολής, για ζητήματα όπως η ενοικίαση χώρων ή η νέα εκτύπωση φυλλαδίων. Αλλά οι ασφαλιστικές εκτιμούν ότι οι πληρωμένες για την περσινή αναβολή θα είναι μικρότερες από τις όποιες αποζημιώσεις για μία ακύρωση φέτος.

Με πληροφορίες από Reuters

 


Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ