Ο Ολυμπιακός 11ος στην Ευρώπη στα κέρδη από το Champions League.

Ο Ολυμπιακός 11ος στην Ευρώπη στα κέρδη από το Champions League. Facebook Twitter
1

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον κόσμο, όχι μονάχα επειδή συμμετέχουν οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, αλλά και για τα αστρονομικά ποσά που προσφέρονται.

Από την Ελλάδα, μοναδικός εκπρόσωπος τα τελευταία δύο χρόνια είναι ο Ολυμπιακός και έτσι απολαμβάνει και βάζει στα ταμεία του όλα τα κέρδη της UEFA. Σύμφωνα μάλιστα με την καρτέλα που θα δείτε παρακάτω, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας βρίσκονται στην 11η θέση ανάμεσα σε δεκάδες ομάδες που συμμετέχουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 23.200.000€ έβαλαν στα ταμεία τους οι Πειραιώτες μονάχα από την Ευρώπη και μάλιστα προσπέρασαν αρκετούς μεγάλους συλλόγους. Φτάνει να δούμε πως οι "ερυθρόλευκοι" δεν πέρασαν στους "16", αλλά προσπέρασαν σε κέρδη ομάδες που έφτασαν πιο ψηλά, όπως οι Γαλατάσαραϊ, Σάλκε, Σέλτικ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βαλένθια, Πόρτο και Μάλαγα.

 

Η διαφορά μάλιστα των Πρωταθλητών Ελλάδας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στην 8η θέση, είναι μόλις 12.400.000€, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" ξεπερνούν κατά πολύ σε κέρδη, μεγάλες ομάδες που συμμετείχαν στο Europa League. Κατά τ' άλλα, στην πρώτη θέση κερδών βρίσκεται η Γιουβέντους, στην δεύτερη η κάτοχος του τροπαίου Μπάγερν Μονάχου και την τριάδα συμπληρώνει η δευτεραθλήτρια, Μπορούσια Ντόρτμουντ.

ΠΗΓΗ: Sport24

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ