Κατερίνα Στεφανίδη: Οι Ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να γίνουν φέτος, ακόμη και χωρίς θεατές

Κατερίνα Στεφανίδη: Οι Ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να γίνουν φέτος, ακόμη και χωρίς θεατές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οι Ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να διεξαχθούν φέτος στο Τόκιο, ακόμη και χωρίς θεατές, δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του επί κοντώ τον περασμένο Μάρτιο, στην κορύφωση της πανδημίας, είχε κατηγορήσει τη ΔΟΕ ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών, επειδή δεν έπαιρνε μια απόφαση για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Λίγο αργότερα, η διοργάνωση αναβλήθηκε για το 2021.

Η κατάσταση τώρα είναι πολύ διαφορετική, επισήμανε η Στεφανίδη σε συνέντευξη στο Kyodo News και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο αυτό το καλοκαίρι, ακόμη κι αν χρειαστεί οι αθλητές να αγωνιστούν σε άδεια στάδια. Υπενθυμίζεται ότι η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιουλίου.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια πολύ διαφορετική κατάσταση από εκείνη που είχαμε πέρυσι, όταν δεν ξέραμε πραγματικά τίποτα για τον ιό», δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. «Αν πρέπει να έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς θεατές, θα το προτιμούσα αυτό από το να μην γίνει καθόλου η διοργάνωση», τόνισε.

«Αν μπορούμε να έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες με κάποιους θεατές αυτό σαφώς θα ήταν καλύτερο... Για εμένα, το χειρότερο σενάριο θα ήταν να ματαιωθούν», πρόσθεσε η Στεφανίδη. Πέρυσι, η «χρυσή» Ολυμπιονίκης είχε πει ότι περίπου το 80% των αθλητών στίβου ήταν υπέρ της ματαίωσης ή της αναβολής των Ολυμπιακών αγώνων στο Τόκιο.

«Αν κάνουμε αυτή την έρευνα ξανά, θα είναι αντίστροφη, το 80% των αθλητών θα θέλουν να γίνουν οι Ολυμπιακοί αγώνες», δήλωσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι Times έγραψαν ότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να ακυρωθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες και ότι αναζητά τρόπο να το ανακοινώσει αυτό. Όμως, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα, απάντησε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο.

Αλλά και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει plan B. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος για να πιστεύουμε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο δεν θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου. Δεν υπάρχει plan B», τόνισε.

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM