Ποδόσφαιρο: Ο Καζουγιόσι Μιούρα θα συνεχίσει να παίζει και μετά τα 54α γενέθλιά του- Ανανέωσε το συμβόλαιό του

Ποδόσφαιρο: Ο Καζουγιόσι Μιούρα θα συνεχίσει να παίζει και μετά τα 54α γενέθλιά του- Ανανέωσε το συμβόλαιό του Facebook Twitter
EPA
0

Ο Καζουγιόσι Μιούρα απλά δεν μπορεί να παρατήσει το ποδόσφαιρο. Και λίγο πριν από τα 54α γενέθλιά του, ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Yokohama FC.

Αυτό σημαίνει πως ο Ιάπωνας ποδοσφαιριστής- που έχει γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο για την καριέρα που... δεν τελειώνει- θα παίξει για 36η σεζόν ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Ο Μιούρα θα κλείσει τα 54 χρόνια του στις 26 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν από την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στην Ιαπωνία. Αυτή θα είναι η 17η σεζόν που θα φορά τη φανέλα της Yokohama FC.

«Την περσινή σεζόν ένιωσα τη χαρά του να παίζεις ποδοσφαίρου σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετώπιζε μια δύσκολη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού. Ένιωσα ότι αυτή δεν ήταν η καλύτερη σεζόν μου, αλλά οι φιλοδοξίες μου και το πάθος μου για το ποδόσφαιρο συνέχισαν να μεγαλώνουν. Θα παίξω περισσότερα παιχνίδια αυτή τη σεζόν και θα ήθελα να δουλέψω σκληρά καθημερινά, για να συνεισφέρω στις νίκες της ομάδας», δήλωσε ο Μιούρα.

Η καριέρα του Καζουγιόσι Μιούρα ξεκίνησε στη Βραζιλία- καθώς τότε δεν υπήρχε επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ιαπωνία- και το 1986 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, με τη Σάντος.

Ο «King Kazu», όπως τον αποκαλούν, θεωρείται από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ιαπωνία στη δεκαετία του '90. Το 1994, όταν πήγε δανεικός στην Τζένοα, έγινε ο πρώτος Ιάπωνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στη Serie Α, την πρώτη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Έχει παίξει σε Κροατία και Αυστραλία μεταξύ άλλων χωρών, όπως και με άλλες ομάδες στην Ιαπωνία. Πέρυσι αγωνίστηκε σε τέσσερα παιχνίδια με τη Yokohama FC, τη φανέλα της οποίας φορά από το 2005.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM