Κίνα: Αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών δεν έγινε λόγω βαφής μαλλιών

Κίνα: Αγώνας ποδοσφαίρου γυναικών δεν έγινε λόγω βαφής μαλλιών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ένας γυναικείος αγώνας ποδοσφαίρου στην Κίνα δεν έγινε τελικά, λόγω... βαφής μαλλιών.

Οι γυναικείες ομάδες των πανεπιστημίων Fuzhou και Jimei επρόκειτο να αναμετρηθούν το σαββατοκύριακο, στην επαρχία Φουτσιάν, για το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα.

Όμως, οι κανόνες δεν επιτρέπουν στις αθλήτριες έχουν βάψει τα μαλλιά τους σε άλλο χρώμα από το φυσικό τους. Παίκτριες και των δύο ομάδων αγόρασαν μαύρη βαφή μαλλιών, προκειμένου να διορθώσουν το πρόβλημα.

Αλλά τα μαλλιά μίας παίκτριας της ομάδας του Fuzhou κρίθηκε ότι δεν ήταν «αρκετά μαύρα» και έτσι δεν μπορούσε να παίξει. Κατά συνέπεια, η ομάδα της έχασε το παιχνίδι στα χαρτιά, επειδή δεν είχε τουλάχιστον επτά παίκτριες, όπως απαιτείται για να γίνει η αναμέτρηση.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, οι κανονισμοί του υπουργείου Παιδείας στην επαρχία Φουτσιάν προβλέπουν ότι οι αθλητές δεν επιτρέπεται να βάφουν τα μαλλιά τους, να έχουν μακριά μαλλιά (στην περίπτωση των αγοριών), να έχουν παράξενα χτενίσματα ή να φορούν αξεσουάρ.

Πέρα από αυτά, οι κανόνες στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου προβλέπουν ότι οι αθλητές δεν πρέπει να έχουν ούτε τατουάζ. Αν παραβιάζουν οποιοδήποτε από αυτούς τους κανονισμούς, δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ