Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βραζιλίας πλέον λαμβάνουν το ίδιο ποσό που δίνεται στους άνδρες συναδέλφους τους που φορούν τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

 

Όλα τα μέλη των εθνικών ομάδων θα λαμβάνουν τις ίδιες ημερήσιες αμοιβές και πριμ για τη συμμετοχή στην προετοιμασία και τις αναμετρήσεις της εθνικής ομάδας. Η απόφαση έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο, δήλωσε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF), Ροτζέριο Καμπόκλο. Σημειώνεται ότι από τον Μάρτιο δεν έχει δραστηριότητα η εθνική ομάδα γυναικών, αφού η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε «φρένο» στις αθλητικές δραστηριότητες.

 

«Δεν υπάρχει πλέον ανισότητα ανάμεσα στα φύλα, η CBF αντιμετωπίζει με ισότητα τους άνδρες και τις γυναίκες», δήλωσε ο Καμπόκλο. «Αυτά που θα κερδίσουν οι παίκτριες με τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες την επόμενη χρονιά, θα είναι το ίδιο ποσό που θα πάρουν οι άνδρες», συμπλήρωσε.

 

Η Βραζιλία, με αυτή την απόφαση, ακολούθησε τα βήματα της Αυστραλίας, της Νορβηγίας και της Ν. Ζηλανδίας, μερικές από τις χώρες που ήδη είχαν αποφασίσει να δίνουν τις ίδιες αμοιβές σε γυναίκες και άνδρες που μετέχουν στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου.


Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr