Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της Μπενφίκα- 2 παίκτες πήγαν στο νοσοκομείο

Επίθεση με πέτρες στο πούλμαν της Μπενφίκα- 2 παίκτες πήγαν στο νοσοκομείο Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση με πέτρες δέχθηκε το πούλμαν της Μπενφίκα, μετά την πρώτη αναμέτρηση της ομάδας για το πορτογαλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου έπειτα από τη διακοπή του κορωνοϊού.

Η επίθεση έγινε το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από την ισοπαλία κόντρα στην Τοντέλα εντός έδρας. Το πούλμαν κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο της Λισαβόνας, από το στάδιο Ντα Λουζ προς το προπονητήριο της Μπενφίκα, όταν δέχθηκε πέτρες.

Δύο ποδοσφαιριστές, ο Γερμανός Τζούλιαν Βάιγκλ και ο Σέρβος Άντριγια Ζίβκοβιτς τραυματίστηκαν από θραύσματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λισαβόνας, για προληπτικούς λόγους, ανέφερε η Μπενφίκα σε ανακοίνωσή της.

Ο σύλλογος καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε τις αρχές να βρουν τους υπεύθυνους. «Η Μπενφίκα καταδικάζει και θλίβεται για την εγκληματική επίθεση με πέτρες στο λεωφορείο των παικτών. Εγγυόμαστε απόλυτη συνεργασία με τις αρχές στις οποίες κάνουμε έκκληση να καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια για την ταυτοποίηση των εγκληματιών που ευθύνονται για τέτοιες πράξεις», ανέφερε η ανακοίνωση.

Αλλά και η Primeira Liga καταδίκασε την επίθεση, την οποία χαρακτήρισε άνανδρη. «Είναι απολύτως απαράδεκτο να συνεχίζουν να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δράστες τέτοιων ενεργειών δεν είναι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, αλλά εγκληματίες που θα ταυτοποιηθούν από τις αρχές και θα λογοδοτήσουν», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Εξαιτίας της ισοπαλίας με την Τοντέλα (0-0), η Μπενφίκα έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει προβάδισμα έναντι της Πόρτο, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή και απομένουν 9 αγωνιστικές. Η αναμέτρηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά υποστηρικτές της Μπενφίκα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γήπεδο για να εμψυχώσουν την ομάδα τους. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ