FIFA: Ενδεχόμενο αναβολής όλων των ματς εθνικών ομάδων έως το 2021 - Λόγω κορωνοϊού

FIFA: Ενδεχόμενο αναβολής όλων των ματς εθνικών ομάδων έως το 2021 - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
0

Οι περισσότεροι διεθνείς αγώνες ποδοσφαίρου ίσως να μη διεξαχθούν έως το 2021 εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας κορωνοϊού, τόνισε ένας από τους αντιπροέδρους της FIFA.

O Βίκτορ Μοναλιάνι, επικεφαλής της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας σε Βόρεια και Κεντρική Αμερική και Καραϊβική (Concacaf), ηγείται ομάδας εργασίας για τη διαχείριση του νέου σχεδιασμού καθώς πολλά από τα ποδοσφαιρικά «ραντεβού» έχουν ακυρωθεί.

Με τους διεθνείς αγώνες Μαρτίου και Απριλίου να έχουν ήδη ματαιωθεί, ο Μονταλιάνι εκτιμά πως το ίδιο θα συμβεί και για τους αγώνες των εθνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένοι για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

«Νομίζω πως οι αγώνες των εθνικών ομάδων θα είναι μεγάλη πρόκληση, όχι τόσο λόγω των υγειονομικών ζητημάτων και των διαφορετικών επιπέδων ετοιμότητας των χωρών, αλλά και λόγω των διεθνών ταξιδιών. Θεωρώ πως το ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων είναι σε προτεραιότητα. Ο Σεπτέμβρης είναι ακόμα ανοιχτός, αλλά θα έλεγα πως τίποτα δεν είναι σίγουρο βάσει τού πώς έχουν τώρα τα πράγματα» τόνισε ο Μονταλιάνι.

Η επιστροφή των ποδοσφαιρόφιλων στα γήπεδα ίσως είναι συνάρτηση της ανάπτυξης του εμβολίου κατά του Covid-19 που, όπως επισήμανε νωρίτερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πιθανόν δε θα είναι έτοιμο έως το 2021: «Αν καταφέρουμε να πάρουμε το πράσινο φως για κάποιον αγώνα, αμφιβάλλω για το αν θα είναι με φιλάθλους. Δεν το βλέπω κάτι τέτοιο... Νομίζω πως θα ενείχε τεράστιο κίδυνο. Και είμαι πεπεισμένος πως θα ακολουθηθεί προσέγγιση σταδιακής χαλάρωσης, όπως θα συμβεί και στην υπόλοιπη κοινωνία, στο πλαίσιο επιστροφής σε ρυθμούς κανονικότητας» σημείωσε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ