New York Times: Φόρος τιμής στον Νίκο Γκάλη

New York Times: Φόρος τιμής στον Νίκο Γκάλη Facebook Twitter
1
New York Times: Φόρος τιμής στον Νίκο Γκάλη Facebook Twitter

Με άρθρο τους οι New York Times κάνουν αναφορά στον σπουδαίο Νίκο Γκάλη με την ευκαιρία της εκδήλωσης προς τιμήν του στις 7 Μαΐου:


Κανείς δεν το πρόσεξε όταν ο Νίκος Γκάλης, ένας πρώην αμυντικός των Seton Hall άφησε τους Celtics μετά τη συμμετοχή του σε προπονητικό camp το 1979.

Ένας Ελληνοαμερικάνος τον είχε πλησιάσει με μια ενδιαφέρουσα ιδέα: να παίξει μπάσκετ στην Ελλάδα. «Εκείνη την ώρα δεν ήξερα ότι υπήρχε στην Ελλάδα το μπάσκετ», είπε ο Γκάλης που είχε μεγαλώσει στην Union City του Νew Jersey. «To μυαλό μου ήταν στο NBA»

Έτσι λοιπόν ο Γκάλης έγινε ο Michael Jordan της Ελλάδας, με τα παιδιά να τον μιμούνται στα γήπεδα και με έναν Αμερικάνο παλιό αντίπαλό του να ονομάζει τον γιό του προς τιμήν του.

Ο Γκάλης ενέπνευσε τους Έλληνες όταν στον τελικό του Eυρωπαϊκού Κυπέλλου Μπάσκετ το 1987 σκόραρε 40 πόντους στην παράταση. Ήτανε μια στιγμή όπου η Ελλάδα πίστεψε στα θαύματα. Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Σχεδόν 19 χρόνια μετά το τελευταίο του παιχνίδι, η ομάδα του Άρη του απέδωσε φόρο τιμής στις 7 Μαΐου. «Έπρεπε να πούμε συγγνώμη στο Νίκο, γιατί είναι πια 55 χρονών και αυτή η στιγμή έπρεπε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα», είπε ο πρόεδρος του Άρη, Λευτέρης Αρβανίτης.

Παλιοί συμπαίκτες και αντίπαλοι ενώθηκαν με 5,500 οπαδούς στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν τον Γκάλη, ο οποίος εμφανίστηκε μέσα από καπνούς σαν αστέρας της ροκ. Φανερά συγκινημένος  ο Γκάλης είπε «κάλλιο αργά παρά ποτέ, χαίρομαι που ο Άρης το κάνει αυτό τώρα», ενώ έκλαψε αγκαλιάζοντας τον παλιό συμπαίκτη του, Παναγιώτη Γιαννάκη.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Νίκο Γκάλη,σ'ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές και τα χαμόγελα που μας χάρισες. Τα παιδικά/εφηβικά μας χρόνια έχουν χαραγμένα το όνομά σου. Τίποτα άλλο.