ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τρομακτικό ατύχημα στον τελικό του Daytona 500 - Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός

Τρομακτικό ατύχημα στον τελικό του Daytona 500 - Σε σοβαρή κατάσταση ο οδηγός Facebook Twitter
Φωτογραφία: Peter Casey/USA Today Sports
0

O οδηγός Denny Hamlin αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του νικητής του Daytona 500 σε έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από ένα τρομακτικό ατύχημα με θύμα τον οδηγό Ryan Newman. 

Ο Ryan Newman ήταν μπροστά στην διαδρομή όταν ο Ryan Blaney, ο οποίος τελικά τερμάτισε δεύτερος, χτύπησε με τον προφυλακτήρα του την Ford του προπορευόμενου οδηγού στέλνοντας το αυτοκίνητο του αντιπάλου του στον προστατευτικό τοίχο. Η Mustag του Newman αναποδογύρισε ενώ συγκρούστηκε με ένα αυτοκίνητο ακόμα, που είχε αναπτύξει ταχύτητα 321 χιλιομέτρων, μέχρι να καταλήξει φλεγόμενη έξω από τον την πίστα. 

Λίγα λεπτά μετά, οι ομάδες διάσωσης απεγκλώβισαν τον Ryan Newman, νικητή του Daytona 500 το 2008 και ασθενοφόρο, που βρισκόταν ήδη εκεί, τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο οδηγός αγώνων νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο τα τραύματά του δεν είναι επικίνδυνα για τη ζωή του. 

 

Οι οδηγοί του αγώνα ήταν σοκαρισμένοι μετά το συμβάν. Ανάμεσά τους και Corey LaJoie, ο οδηγός που συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του Newman όταν αυτό είχε ήδη βγει εκτός πορείας. «Ελπίζω ο Newman να είναι καλά», έγραψε στο Twitter. «Αυτή ήταν το χειρότερο σενάριο, δεν είχα πουθενά να πάω, έβλεπα μόνο καπνό». 

Ο Hamlin κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Daytona 500, αλλά οι εορτασμοί επισκιάστηκαν από το συμβάν. «Προσευχόμαστε για τον Ryan», δήλωσε ο Hamlin, ο οποίος δεν γνώριζε την κατάσταση του Newman όταν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. 

Με πληροφορίες από Guardian/CNN

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ