ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον Κόμπι Μπράιαντ: «Άλλαξε το ποιος είμαι»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον Κόμπι Μπράιαντ: «Άλλαξε το ποιος είμαι» Facebook Twitter
0

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σχολίασε για πρώτη τον θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ, αφού από χτες είχε απενεργοποιήσει τα social media.

«Ο καθένας αντιμετωπίζει την τραγωδία με τον δικό του τρόπο. Έζησα μια τραγωδία πριν από μερικά χρόνια με τον πατέρα μου. Δεν βγήκα να μιλήσω καθόλου γι' αυτό. Το μόνο που μπορώ να πω ότι έχω επηρεαστεί πολύ από αυτό. Η χθεσινή μέρα ήταν φριχτή για όλους, για το μπάσκετ, για όλους. Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του, στη Βανέσα και τα παιδιά που έμειναν πίσω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτούς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσευχηθώ», εξήγησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Σε ερώτηση πώς εξηγεί την τεράστια επίδραση της είδηση του θανάτου του Κόμπι Μπράιαντ σε όλο τον κόσμο, ο «Greek Freak» απάντησε: «Το μεγαλείο του ως μπασκετμπολίστας και ως άνθρωπος εκτός γηπέδου. Είχε αυτό το χάρισμα, νομίζω ότι άγγιξε πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, την οικογένεια μου, τόσους που δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Δεν έχω να πω πολλά. Απλώς να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η ζωή η οικογένεια. Δεν ξέρω τι να πω, προσπαθώ να το αντιμετωπίσω, είμαι άνθρωπος. Όλοι το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο. Θυμάμαι τις κουβέντες μας... Με άλλαξε, άλλαξε το ποιος είμαι... Σίγουρα με βοήθησε».

«Ο πρώτος αγώνας που είδα ποτέ ήταν ανάμεσα στους Λέικερς και τους Σέλτικς. Ήταν τρομερός. Μεγάλωσα με τον Κόμπι, αυτός με ενέπνευσε. Τον θαύμαζα. Είναι ένας από τους λόγους που παίζω μπάσκετ κι είμαι σήμερα εδώ. Αυτό. Όταν φύγω, αν έχω καταφέρει να επηρεάσω τη ζωή των ανθρώπων όπως ο Κόμπι, θα είναι ευλογία για μένα. Με ενέπνευσε να μην φοβάμαι, να μην με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος και να κάνω τη δουλειά μου, να είμαι χαμογελαστός, να θυσιάσω πολλά για να πετύχω. Η οικογένειά σου ξέρει τι σημαίνει αυτό που κάνεις, ότι αγαπάς το παιχνίδι», κατέληξε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Δείτε το βίντεο:

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ