ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Κατίδης: «Νόμιζα ότι η κίνηση σημαίνει σεβασμός σε μένα»

Κατίδης: «Νόμιζα ότι η κίνηση σημαίνει σεβασμός σε μένα» Facebook Twitter
5

Απολογήθηκε σήμερα στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Γιώργος Κατίδης για την κατηγορία του ρατσισμού μετά το ναζιστικό χαιρετισμό στον πανηγυρισμό του, όταν σημείωσε το γκολ επί της Βέροιας στο ΟΑΚΑ.

Ο ποδοσφαιριστής υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τι σημαίνει ο χαιρετισμός αυτός ενώ είπε ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την πολιτική και πως η ΑΕΚ δεν φέρει καμία ευθύνη για την ενέργειά του.

 «Η ομάδα μου δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα κάνω αυτόν τον χαιρετισμό, που κάνει κακό σε όλους τους Έλληνες. Πήρα την ευθύνη και έθεσα εαυτόν εκτός ως το τέλος της σεζόν. Πρόσβαλα τον λαό της ΑΕΚ και τους συμπαίκτες μου... Δεν είμαι ναζιστής ή φασίστας. Έκανα την κίνηση γιατί νόμιζα ότι σημαίνει σεβασμός σε μένα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Κατίδης.

Τον ποδοσφαιριστή υπερασπίστηκε ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης, Χάρης Γρηγορίου που χαρακτήρισε την ενέργεια του ποδοσφαιριστή «πράξη αβελτηρίας, πράξη περιφρονητική και όχι ρατσιστική». «Για την ίδια κίνηση, στην Ιταλία, ο Ντι Κάνιο είχε τιμωρηθεί με μία αγωνιστική στην Ιταλία. Ζητάμε την απαλλαγή της ΑΕΚ», είπε ο κ. Γρηγορίου.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
Ρε παιδιά είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τι σημαίνει αυτός ο χαιρετισμός; Αν όχι από το σχολείο, από συζητήσεις, από την τηλεόραση, από ταινίες του κινηματογράφου, από, από....Που ζεί δλδ; Σε κανένα απομονωμένο μέρος χωρίς πρόσβαση στον έξω κόσμο, ή χωρίς internet; Μη τρελαθούμε τελείως!
εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται και εντελώς απίθανο όντως να μην γνώριζε τι σημαίνει αυτή η χειρονομία. Δυστυχώς το μορφωτικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών συνήθως είναι αρκετά χαμηλό. Θυμάμαι πριν απο καμία δεκαπενταετία που στο ιδιωτικό σχολείο που φοιτούσα, είχε στείλει η ίδια ομάδα 2 νέους ποδοσφαιριστές στη μέση της χρονιάς για να πάρουν απολυτήριο, φυσικά και δεν παρακολούθησαν ούτε ένα μάθημα και φυσικά πήραν και απολυτήριο.
Γιατι οι φαισιστες ειναι τοσο κοτες,και δεν παραδεχονται τουλαχιστον οτι πιστευουν αυτα που δειχνουν?Ας πει ''ναι ρε,ειμαι φασιστας δηλωμενος'',αντι να υπεκφευγει με γελοιες κατηγοριες τυπου ''δεν ηξερα τι σημαινει''.Αυτα τα λεγαμε στο δημοτικο.Γιαυτο θελετε φασισμο,μπας και μπορεσετε ποτε να εκφρασετε ''ελευθερα'' τα αρρωστημενα <<πιστευω>> σας.
*Είναι* φασίστας και υποκριτής. Θα έπρεπε να σβηστεί δια παντός από τον αθλητικό χάρτη. Όσο για την ομάδα του, φυσικά και έχει ευθύνες, φυσικά και πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για τη συμπεριφορά του αθλητή της μέσα στο γήπεδο.