Μπάσκετ: Σάρωσε η Εθνική με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ: Σάρωσε η Εθνική με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο Facebook Twitter
1

Παίζοντας όμορφο μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση και με ηγέτη τον Γιαννη Αντετοκούνμπο, η Εθνική ομάδα επικράτησε άνετα με 88-58 του Ιράν στην «αυλαία» του τουρνουά Aegean. 

Με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς (Ιράν, Ουγγαρία) η «γαλανόλευκη» πήρε την πρώτη θέση στη διοργάνωση που διεξήχθη στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης. Ο MVP του NBA ήταν ο κορυφαίος της ομάδας με 19 πόντους, 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 μπλοκ και 1 κλέψιμο, ενώ δημιούργησε και πολλές φάσεις για τους συμπαίκτες του. Συνολικά τέσσερις διεθνείς είχαν διψήφιο αριθμό πόντωνενώ εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Μπουρούσης, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης, Κ. Αντετοκούνμπο και Σαλούστρος.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 43-27, 67-45, 88-58

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Κόνιαρης 5, Αθηναίου, Καλάθης 5, Σλούκας 2, Παπαγιάννης 5, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 10, Παπαπέτρου 11, Βασιλόπουλος 6, Αντετοκούνμπο Γ. 19 (13ρ), Αντετοκούνμπο Θ. 6, Μήτογλου 10.

Πλέον, το τεχνικό επιτελείο και οι διεθνείς θα συνεχίσουν την προετοιμασία ενόψει των πιο δύσκολων «τεστ» που ακολουθούν, πριν το τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου (31/08).


Επόμενο τουρνουά για την Εθνική είναι το «Ακρόπολις», που θα διεξαχθεί το τριήμερο 16-18 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την προσεχή Παρασκευή (16/08) την Ιταλία, μία μέρα μετά (17/08) θα παίξει με την Τουρκία και την Κυριακή (18/08) θα γίνει το ντέρμπι με την Σερβία.

Αθλητισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια