Για μόλις 16 κλάσματα έχασε την πρόκριση στον τελικό των 100μ. υπτίου ο Απόστολος Χρήστου, στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου.

 

Ο 23χρονος κολυμβητής βελτιώθηκε στην κούρσα του στον ημιτελικό, σε σχέση με τον πρωινό προκριματικό, τερμάτισε σε 53.56 (το πρωί είχε κάνει 53.82), αλλά πήρε την 10η θέση.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο τελικός «κλείδωσε» με το 53.40 του Ρουμάνου Γκλίντα, που ήταν ο 8ος και τελευταίος που πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

 

«Καλή κούρσα, αλλά ήθελε λίγο περισσότερη ηρεμία και συγκέντρωση όπως το πρωί. Ουσιαστικά κρίθηκε λίγο πριν τη στροφή στα 50μ., εκεί "κόλλησα" στη διαδρομή, πάτησα λίγο στραβά, με αποτέλεσμα να μην βγω τόσο δυνατά. Στο τέλος κράτησα, αλλά δεν πρόλαβα για λίγο. Χάθηκε στις λεπτομέρειες η πρόκριση, πλέον η κάθε κούρσα είναι και μια εμπειρία.

 

Με στενοχωρεί ότι ήταν μέσα στο ρεκόρ μου η πρόκριση (σ.σ. 53.36), βέβαια είναι καλύτερη από την 13η θέση πριν δύο χρόνια στη Βουδαπέστη, κάνω ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στον τελικό, κρατάω τα θετικά και συνεχίζουμε. Πλέον σκέφτομαι μεθαύριο τα 200μ. ύπτιο να περάσω στους "16" και μετά αν το καταφέρω στον τελικό και μετά το 50άρι», δήλωσε ο Έλληνας αθλητής.