ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Φέντερερ στον μεγαλύτερο τελικό της ιστορίας του Γουίμπλεντον

Ο Τζόκοβιτς νίκησε τον Φέντερερ στον μεγαλύτερο τελικό της ιστορίας του Γουίμπλεντον Facebook Twitter
1

Σε έναν δραματικό τελικό στο Γούιμπλεντον, ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ με τον αγώνα να είναι ο μεγαλύτερος τελικός σε διάρκεια στην ιστορία του τουρνουά, καθώς κράτησε σχεδόν πέντε ώρες. 

Ο αγώνας ήταν δραματικός και κρίθηκε μετά από 5 σετ, με τρία τάι μπρεικ, μάλιστα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά που υπήρξε τάι μπρέι στο πέμπτο σετ το οποίο κρίθηκε με 13-12 υπέρ του Τζόκοβιτς. Ο Τζόκοβιτς συνολικά επικράτησε με 3-2 σετ.  

Το πρώτο σετ κρίθηκε στο τάι μπρέικ με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να επικρατεί στο καθοριστικό γκέιμ με 7-5 πόντους. Το δεύτερο σετ ήταν μονόλογος του Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος κατάφερε να πετύχει διαδοχικά μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του και επικράτησε με 6-1. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πήρε το τρίτο σετ και αυτό στο τάι μπρεικ. Στο τέταρτο σετ ο Φέντερερ κατάφερε να κάνει ένα δυο μπρέικ , ο Τζόκοβιτς ένα και το αποτέλεσμα ήταν 6-4 υπέρ του Ελβετού. 

Το τελευταίο σετ είχε πολλές συγκινήσεις με τον Φέντερερ να φτάνει κάποια στιγμή πολύ κοντά στη νίκη αλλά τελικά τον Σέρβο να επικρατεί. Για τη νίκη του ο νικητής του Γουίμπλεντον θα εισπράξει σχεδόν 2,7 εκατομμύρια ευρώ. 

Αθλητισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

1 σχόλια