Κατίδης: «Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας»

Κατίδης: «Θέτω τον εαυτό μου εκτός ομάδας» Facebook Twitter
31

Μετανιωμένος εμφανίζεται ο Γιώργος Κατίδης μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε παγκοσμίως ο ναζιστικός χαιρετισμός του χθες, στον πανηγυρισμό για γκολ που σημείωσε στον αγώνα της ΑΕΚ με την Βέροια. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής μιλάει για άστοχη και βλακώδη ενέργεια του, χαρακτηρίζει τον εαυτό του «απόλυτα απαράδεκτο» και σημειώνει ότι «η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.»

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οφείλω να ομολογήσω πως είμαι απόλυτα απαράδεκτος και νιώθω άθλια για όσα προκάλεσα με την άστοχη όσο και βλακώδη ενέργειά μου. Αναφέρομαι στον πανηγυρισμό μου στο νικητήριο γκολ που σημείωσα στο ματς της ΑΕΚ με αντίπαλο την Βέροια με αποτέλεσμα αντί για χαρά να μοιράσω πίκρα και πόνο στον κόσμο της ομάδας αλλά και στα αποδυτήρια και τους συμπαίκτες μου που τιμώ, σέβομαι και αγαπώ όπως και οι ίδιοι μπορούν να επιβεβαιώσουν. Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνω για δικαιολογίες.

Είμαι λάθος. Είμαι αδικαιολόγητος και αυτό που έγινε θα το πληρώσω με πολύ πόνο αφού δεν υπάρχει κάποιος να μην έχει διαπιστώσει ότι παρά τα μόλις 20 χρόνια ζωής μου είμαι πολύ κοντά στο να βάλω τέλος στην όποια ποδοσφαιρική καριέρα έχω μπροστά μου. Θέλω κατ’ αρχήν να ζητήσω ειλικρινά και ταπεινά συγνώμη προς την ομάδα μου την ΑΕΚ και τον κόσμο της που προσέβαλα μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έκανα στον πανηγυρισμό μου"

"Το ότι δεν γνώριζα δεν αποτελεί δικαιολογία. Ούτε το νεαρό της ηλικίας μου. Επαναλαμβάνω ότι είμαι απόλυτα απαράδεκτος και ο κόσμος της ΑΕΚ έχει απόλυτο δίκιο να αντιδράει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και θα το πληρώνω για πάντα. Όμως η ευθύνη του λάθους μου δεν μπορεί να βαραίνει άλλον εκτός από εμένα και μ’ αυτό εννοώ πως η ομάδα μου, η ΑΕΚ, την ιστορία της οποία προσέβαλα με την απαράδεκτη και ηλίθια ενέργειά μου δεν έχει καμία ευθύνη. Εγώ έκανα το λάθος, εγώ θα το πληρώσω.

Η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη! Θέτω λοιπόν τον εαυτό μου εκτός ομάδας διότι κατάλαβα πως προσέβαλα την ιστορία του συλλόγου και τον κόσμο με τον χειρότερο τρόπο και το γεγονός ότι έκανα βλακεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ενέργειά μου. Όπως μου έχουν πει: η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και αυτό ισχύει στην περίπτωσή μου και στον τρόπο που πανηγύρισα. Δυστυχώς δεν μπορώ να φέρω πίσω τον χρόνο και να διορθώσω τα αδιόρθωτα.

Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ούτε φασίστας, ούτε νεοναζιστής και ούτε ρατσιστής αφού έχω ετεροθαλή αδερφό από το Πουέρτο Ρίκο, ενώ η οικογένειά μου είναι όλοι από τον Πόντο και έχει βιώσει με τον χειρότερο τρόπο τον ρατσισμό! Θέλω επίσης να επισημάνω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα το σκεπτικό της απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην οποία και οφείλω μία τεράστια συγνώμη για τη θέση στην οποία την έφερα… Ολοκληρώνοντας θέλω να ζητήσω (και) δημόσια συγνώμη στη μητέρα μου και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου για όσα βιώνει λόγω της βλακώδους, λανθασμένης ενέργειάς μου…!»

31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

16 σχόλια
Παρατηρήσεις:1.) Στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις ότι σου καπνίσει. Μετά δηλώνεις ηλίθιος, αμόρφωτος και νεαρός κι όλα είναι εντάξει (για κάποιους). Επίσης μπορείς να επικαλεστείς την ταπεινή σου καταγωγή, τη φτωχή οικογένεια, τη μάνα που έπλενε σκάλες... όλο και κάποιος θα συγκινηθεί και θα μεταπειστεί.2.) Είμαστε έτοιμοι να χάψουμε οποιοδήποτε ψέμα, από τον οποιονδήποτε, αρκεί αυτός ο οποιοσδήποτε να μην είναι πολιτικός. Δε θυμόμαστε καν τις δηλώσεις που έγιναν πριν από δέκα λεπτά. Επίσης εντυπωσιαζόμαστε από την πραγματική μεταμέλεια κάποιου, που πριν από λίγο είχε δηλώσει ότι δεν είχε καταλάβει τις συνέπειες της πράξης του. Τις συνέπειες... όχι την ίδια του την πράξη. Δηλαδή: "Αν ήξερα ότι θα με έκοβαν από την ομάδα, δε θα το έκανα (παρόλο που θα το γούσταρα τρελά).3.) Δεν καταστράφηκε η καριέρα του Κατίδη αν δεν ξαναπαίξει Εθνική, χιλιάδες άλλοι ποδοσφαιριστές δεν έχουν παίξει ποτέ τους κι έχουν καλή καριέρα. Αντιθέτως, αν ξαναπαίξει Εθνική, τότε το όνομά του ως διεθνούς παίχτη, θα συνοδεύεται πάντα από αυτή την εικόνα στο εξωτερικό. Όχι και πολύ κολακευτικό για μια Εθνική.
Ειναι εντυπωσιακο, πως την μια καποιος ειναι παιδι οταν ειναι αναρχοαυτονομος αλητης σαν τον Ρωμανο και πως δεν ειναι οταν ειναι κοπανος σαν τον Κατιδη.. τουλαχιστον ο Κατιδης καταλαβε το λαθος του και ζητησε συγγνωμη, ενω ο αλλος θελει αιμα.. Και πολυ αναμενωμενα το προοδευτικο κοινο της λιφο θελει τον εναν ηρωα και τον αλλο στην πυρα.
Δεν αρκεί μια γραπτή δήλωση για να πιστέψουμε την μεταμέλεια του κου Κατίδη, ειδικά όταν αμφισβητείται η ταύτισή του με τον συντάκτη. Αν όπως λέει είναι ειλικρινής η απολογία του, μπορεί να το αποδείξει με κάποιου είδους εθελοντικής προσφοράς προς τους μετανάστες. Δεδομένου ότι, όπως γνωρίζει, η καριέρα του πιθανόν να λάβει τέλος και όντας ο ίδιος γόνος μεταναστών, λογικά δεν θα τον έβλαπτε μια ύστατη προσπάθεια να μας πείσει για τα λεγόμενά του. Τότε και μόνο τότε αξίζει να του δοθεί μια ευκαιρία να μειώσει -κάπως- την ποινή του, γιατί στον πολιτισμένο κόσμο που εγώ θέλω να ανήκω, σε αντίθεση με τους φασίστες σαν και του λόγου του, σημασία έχει η παραδειγματική και όχι η σαδιστική τιμωρία.
Εγώ πάντως το λέω και το ξαναλέω. Μου φαίνεται πολύ υποκριτικό να εξαντλήσουμε όλη μας την αυστηρότητα επάνω σε ένα 20χρονο. Δώσαμε ελαφρυντικά στα 20χρονα που μπούκαραν με τα καλάσνικοφ και απήγαγαν κόσμο, αλλά σε ένα ανώριμο άτομο που χαιρέτησε φασιστικά τον καταδικάζουμε. Τί να πώ. Αυτο το παιδί βλέπει σχεδόν καθημερινά χρυσαυγίτες να χαιρετούν ετσι και να μην τιμωρείται κανείς, αντιθέτως να μπαίνουν στη βουλή, να δέρνουν κόσμο και να αθωώνονται, να δερνουν γυναίκες φόρα παρτίδα και να μην τρεχει κάστανο, να κάνουν δηλώσεις για το Χίτλερ, το Αουσβιτς, τους φούρνους και να ηρωποιούνται, να ΄διδάσκουν΄ιστορία του έθνους και να χειραγωγούν μικρά παιδιά, να κάνουν βανδαλισμούς, οι υποστηρικτές τους να σφάζουν εν ψυχρω, να βασανίζουν στις αποθήκες φούρνων μετανάστες αντί να τους δώσουν τα δεδουλευμένα, να βιάζουν με γκλοπ, να υποστηρίζονται από τους μπάτσους.....Ε όχι εμένα δεν μου φταίει ένα αμόρφωτο 20χρονο που χαιρέτησε φασιστικά. Με λυπεί που κατέστρεψε τη ζωή του με λυπεί που υπάρχουν και άλλα χαζά σαν και αυτόν αλλά δε θα πεσω να τον φάω για να νιώσω καλά με τη συνείδησή μου...
Kάτι έχεις μπερδέψει αγαπητή Μαρία της (Σαουδικής;) Αραβίας. 1) Κανείς δεν έδωσε ελαφρυντικά στα εικοσάχρονα με τα καλάσνικοφ, κι αν δεν το γνωρίζεις, βρίσκονται στην φυλακή, και περιμένουν να δικαστούν και να καταδικαστούν, το πιθανότερο σε ισόβια κάθειρξη. Αυτό που ενόχλησε με εκείνους τους εικοσάχρονους, (όσοι πιστεύουν στην δημοκρατία) ήταν η απαράδεκτη και φασιστική συμπεριφορά της αστυνομίας, κανένας δεν επικρότησε την συμπεριφορά των εικοσάχρονων, που παρεμπιτόντως,δεν ανασκεύσαν τις δηλώσεις τους, ούτε αρνήθηκαν τα πιστεύω τους μπροστά στο φάσμα της καταδίκης τους. Εν αντιθέση με τους τζάμπα μάγκες χρυσαυγίτες, Κασιδιάρη που έριξε νερό σε μια γυναίκα, και χαστούκισε μια άλλη,(για τέτοιο παλήκαρο μιλάμε) και κρυβόταν δυο μέρες, και έλεγε μετά οτι του επιτέθηκε η Κανέλη με εφημερίδα, η Παπαχρήστου που έκλαιγε και έλεγε οτι είναι μικρό κορίτσι, και δεν είναι ρατσίστρια και χρυσαυγίτισα, αλλα είναι με τον Κασιδιάρη, η αυτό τι βούρλο, που άλα έλεγε στην τηλεόραση, και σαν κότα άλα λέει τώρα. Λοιπόν αυτό το "παιδί" (αλήθεια πότε θα μεγαλώσει;) ήξερε καλά τι έκανε, έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο, που ένας εργαζόμενος πτυχιούχος, θέλει δύο ζωές για να τα βγάλει, και φυσικά στις προηγούμενες εκλογές ψήφισε (τί άραγε;)και δεν τον κατέστρεψε κανένας, είναι ελεύθερος να πάει να δουλέψει σε όλο τον κόσμο. ΙΣΟΒΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ, ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΦΥΛΑΚΗ.
Εσύ κάτι έχεις μπερδέψει, γιατί υπάρχουν πολλά άρθρα που μιλούσαν για παιδιά μιας κατεστραμμένης γενιάς, για τις ευθύνες όλων μας που οπλίζουν τελικά τα χέρια 20χρονων, βγήκαν καλλιτέχνες και υποστήριξαν τα παιδιά εκείνα, έδωσαν ελαφρυντικά, και γω μαζί τους. Δεν μίλησα για τη δικαιοσύνη και την τιμωρία τους. Μίλησα για το πως τους αντιμετωπίσαμε εμείς. Και όσα έγραψες είναι αυτά που ήδη έχω πει. Απλά πιστεύω ότι δεν μπορείς να σκοτώσεις τη Λερναία Ύδρα, κόβοντάς της τα κεφάλια. Και πιστεύω ότι ο Κατίδης δεν ήταν καν κεφαλάκι....Και εννοείται να τιμωρηθεί, για να βάλει μυαλό και να μαζευτούν όλα τα τσουτσεκάκια που νομίζουν ότι είναι άντρες... αλλά αυτή η δημόσια επίθεση και τα υποκριτικά σχόλια εκείνων των κλεφτών που μας έφεραν εδώ ή αυτά τα ατέλειωτα άρθρα για κείνων που και οι βρωμογερμανοί τον αποκάλεσαν Χίτλερ....έλεος πια είναι υπερβολή. Είναι αποδιοπομπαίος τράγος και είναι φανερό. Ενα χαζό παιδί που δεν ξέρει τι του γίνεται και καλά έπαθε για να μάθει ότι η χαζομάρα έχει όρια και οι μαλακίες πληρώνονται...αλλά μέχρι εκεί. Όσο για το 'Σαουδικής' δεν κατάλαβα τι θα μπορούσες να υπονοείς, αλλά αν υπονοείς κάτι μου φαίνεται το λιγότερο ανόητο...
Νεαρό της ηλικίας, 20 χρόνια ζωής... Αλήθεια σχολείο πάει κανείς στα 40; Αλλά αυτό μας τρώει που 12 χρόνια σχολείου δεν μπορούν να βάλουν στο κεφάλι ενός πιθηκοειδούς 5 βασικά πράγματα. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζει ο κόσμος σε εικόνες. Όσο κι αν καταδικάζονται μετά, δεν παύει κανείς να συνηθίζει το τέρας που 'λεγε κι ο Μάνος.
Αυτή η επιστολή μόνο σε μένα βρωμάει ότι γράφτηκε από άλλον; Μάνατζερ π.χ.; Πέρα από καναδυο λάθη ("συγνώμη", "της βλακώδης ενέργειάς μου") είναι too good to be true ως προς τα ελληνικά της τουλάχιστον. Αν ήταν τόσο καλός μαθητής λοιπόν, δεν είχε ακούσει τίποτα για το χαιρετισμό; Πέραν τούτου, κι επειδή στις πρώτες του δηλώσεις στη ΝΟΒΑ εξήγησε γιατί το έκανε (και το επανέλαβε σαν κίνηση), το να βγαίνει μετά να δηλώνει τα αντίθετα, κλαψουρίζοντας, το θεωρώ ρεσιτάλ κουτοπονηριάς, θρασυδειλίας και ελληνικής λαμογιάς. Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής όταν είπε πως αν ήξερε ότι θα καταστρεφόταν η καριέρα του δε θα το έκανε. Εννοείται! Γιατί αν δεν καταστρεφόταν θα το ξανάκανε και θα το ξαναμανάκανε.
Μεσα στο μυαλο μου εισαι πραγματικα!Οταν διαβασα τη δηλωση ηταν το πρωτο πραγμα που ειπα. Ετεροχρονισμενα και υστερα απο ανασκοπηση και καταλληλη συμβουλευτικη κατευθυνση, ολοι μπορουμε να καταλαβουμε οτι μια συγγνωμη ειναι καλυτερη απο το να εμμενεις στα μπαρμπουτσαλα που ειπες αρχικα...Οχι αγαπητε!Η πρωτη ιστορια που μας τσαμπουνησες, υποτιμωντας τη νοημοσυνη και των λιγων σκεπτομενων που εχουν απομεινει στη γενικοτερη σαπιλα μας, ηταν οτι χαιρετας τον Παυλη. Γιατι, ας πουμε, αν δεις εναν φιλο σου απο μακρια υψωνεις το χερι ετσι και λες ''Που σαι ρε; Θα βγουμε για καφεδακι;''. Τα πρωτα ειναι τα αληθινα, εκει που δεν εχεις μανατζερ και θειαδες να σου πουν οτι προκαλεσες σαλο, μαζεψου! Εκει ειπες αυτα και δυστυχως τα verba δεν volant...Ξουτ και απο τον αθλητισμο και απο την κοινωνια. Και πριν προλαβει κανεις εξυπνος να πει οτι αυτο που λεω τωρα ειναι φασισμος να πω οτι δε θελω να γινω μαρτυρας περιστατικου που παιδια θα παιζουν στο σχολειο, καποιος θα βαλει γκολ και αντι να αγκαλιασει τους συμπαικτες του ή να κανει οτιδηποτε αλλο, ωραιο, αδεξιο, ομορφο, παιδικο θα κανει αυτες τις ηλιθιοτητες που καποιος ασυνειδητος αποφασισε να κανει ΜΗ ΞΕΡΟΝΤΑΣ. Ας τα πουλησει αλλου αυτα ο τυπακος.
Anathema, ταυτιζόμαστε. Ο Κατίδης φαντάζομαι πήγε σε ελληνικό σχολείο (κι όχι σε πορτορικάνικο), συνεπώς θα έζησε –πάλι φαντάζομαι- 12 γιορτές 28ης Οκτωβρίου. Τι στο διάολο, τίποτα δεν κατάλαβε;Το πιο λυπηρό όμως από αυτή την ιστορία είναι η δήλωσή του, πως το έκανε για να του δείξουν σεβασμό. Προφανώς στο φτωχό μυαλό του μια χειρονομία που έχει συνδεθεί με το φόβο και τη φρίκη, προκαλεί σεβασμό κι αυτό είναι το πιο σοβαρό απ’ όλα, αυτή η διεστραμμένη σύνδεση δηλαδή. Πρόβλημα σεβασμού μπορεί να έχουν, και έχουν πάρα πολλοί, δεν τον εκβιάζουν όμως κατά τέτοιο τρόπο. Αλλά πιστεύω ότι το πρόβλημα του Κατίδη δεν είναι ο σεβασμός των άλλων, είναι ο αυτοσεβασμός. Είναι εντελώς pathetic η υπερασπιστική του γραμμή να βασίζεται στο πόσο ηλίθιος, αμόρφωτος, στούρνος, μαλακοπίτουρας κλπ είναι.
Με 13% στις δημοσκοπήσεις και 21 βουλευτές χρυσαυγήτες,ένας ποδοσφαιριστής σας σόκαρε? Κάποτε ήταν υπερβολη να μιλάμε για ΧΑ στη βουλή,μετά ήταν υπερβολή να μιλάμε για ΧΑ με υψηλό ποσοστό,τώρα τι είναι υπερβολή..να μιλάμε για ΧΑ στη πρώτη θέση?
Δίκιο έχεις, είναι πλεονασμός. Το "απαράδεκτος" είναι από μόνο του απόλυτη έννοια, δε μπορεί να είναι κανείς "λίγο απαράδεκτος" ή "σχετικά απαράδεκτος".
"Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνω για δικαιολογίες."... κάντε το εσείς για εμένα."Το ότι δεν γνώριζα δεν αποτελεί δικαιολογία. Ούτε το νεαρό της ηλικίας μου."...αλλά σας τα αναφέρω για να ξέρετε τι να λέτε όταν προσπαθείτε να με δικαιολογήσετε εσείς."που προσέβαλα μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έκανα στον πανηγυρισμό μου"...ασχέτως που δήλωσα ότι το είδα από τη Χρυσή Αυγή. Νόμιζα ότι είναι καλά παιδιά και ότι αυτό είναι το νέο "κόλλα το, φίλε!"
Υπερβαλεις φιλε, εκανε βλακεια το ατομο τι θελεις να παει να κρεμαστει? Ειναι και αυτη μια λυση αν θελεις.. Καταστραφηκε η καριερα του πληρωσε το τιμημα της ατελειωτης βλακειας του.. Τι αλλο να του κανουμε ας ηρεμησουμε λιγο.. Τουλαχιστον απολογειται.
Φυσικά και δε θέλω να πάει να κρεμαστεί.Αλλά δεν υπερβάλλω, αμφιβάλλω.Αμφιβάλλω αν εννοεί αυτά που λέει και ότι τα έγραψε όλα αυτά μόνος του. Είναι τίγκα στις "έτοιμες" ατάκες (π.χ. "Εγώ έκανα το λάθος, εγώ θα το πληρώσω.", "Η ΑΕΚ δεν έχει καμία ευθύνη!" κτλ) φτιαγμένες με πολύ ωραίο τρόπο ώστε να πούμε όλοι μας "έλα μωρέ, μια βλακεία έκανε, ας τον συγχωρέσουμε".Να μην το κάνουμε τίποτα άλλο και συμφωνώ, ας ηρεμήσουμε.Μόνο να μην πάρουν πίσω τις τιμωρίες που του επιβλήθηκαν. Αυτό και μόνο.ΥΓ: Το τουλάχιστον απολογείται δε μου λέει κάτι...
@ masal 17.3.2013 | 21:44 δες εδώ το βίντεο (MEGA)http://www.24-ores.com/2013/03/blog-post_3520.html#.UUYrrzea8YIhttp://www.youtube.com/watch?v=lufkyTab7lE&feature=player_embedded#!Στη συνέντευξη, αμέσως μετά τον αγώνα, όχι μόνο δε μου φαίνεται μετανιωμένος, αλλά μιλούσε και για Χρυσή Αυγή και ότι καλούσε τον κόσμο να σηκωθεί κλπ σα να μην έγινε και τίποτα.Λίγο πιο μετά, δηλώνει ότι έδειχνε κάποιον στην εξέδρα, δε θυμάται κλπ.Τώρα, μετά τις αντιδράσεις, εκδίδει γραπτή ανακοίνωση και συντετριμμένος.Σε μένα τουλάχιστον, είναι ξεκάθαρο ότι η παραπάνω απολογία, γίνεται -κυριολεκτικά- κατόπιν εορτής.Και ως τέτοια, κρίνεται φυσικά.
μια απολογια δεν ειναι αρκετη. πρεπει να συνειδητοποιησουν ολοι αυτοι που εκτιθενται καθημερινα στη δημοσιοτητα, τη θεση στην οποια βρισκονται. αθλητες, ηθοποιοι, τραγουδιστες, αποτελουν προτυπο της νεας γενιας και καθε τους κινηση επηρεαζει κατα ενα βαθμο τη διαμορφωση του χαρακτηρα των νεων. ειναι τουλαχιστον ανευθυνη μια τετοια συμπεριφορα.