Ισόβιος αποκλεισμός του Κατίδη από τις Εθνικές

Ισόβιος αποκλεισμός του Κατίδη από τις Εθνικές Facebook Twitter
35

Αστραπιαίες κινήσεις από τους ανθρώπους της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας οι οποίοι αποφάσισαν να κλείσουν την πόρτα των εθνικών ομάδων στον Γιώργο Κατίδη, τώρα αλλά και στο μέλλον. Αναμένεται δε να υπάρξει και επίσημη τοποθέτηση από την ΕΠΟ προσεχώς.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα Κυριακή 16 Μαρτίου 2013, η Εκτελεστική Γραμματεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με αφορμή τον ναζιστικό χαιρετισμό του Γιώργου Κατίδη στον αγώνα ΑΕΚ-Βέροια και αφού εξέτασε όλα τα δεδομένα ομόφωνα αποφάσισε:

Η ενέργεια του ποδοσφαιριστή να χαιρετίσει ναζιστικά τους θεατές του αγώνα προκαλεί βάναυσα το κοινό αίσθημα, προσβάλλει βαρύτατα όλα τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και τραυματίζει τον βαθιά ειρηνικό και ανθρώπινο χαρακτήρα του ποδοσφαίρου. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία την καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αποφασίζει τον ισόβιο αποκλεισμό του Γιώργου Κατίδη από όλες τις εθνικές ομάδες

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προέβλεψε ανάλογα φαινόμενα και έχει ήδη περιλάβει στον τύπο συμβολαίου, που οι ποδοσφαιριστές υπογράφουν με τις ομάδες, αντίστοιχες απαγορεύσεις.

Η Ε.Π.Ο. είναι, επίσης, βέβαιη, πως τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα θα παρέμβουν αποφασιστικά και θα επιβάλλουν τις προβλεπόμενες στον Πειθαρχικό Κώδικα, για το παράπτωμα, ποινές, οι οποίες είναι από τις βαρύτερες στο ποδόσφαιρο και αποτελούν αντιγραφή των ποινών, που η FIFA έχει θεσμοθετήσει για ανάλογες περιπτώσεις.

Τέλος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού που 

35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ

σχόλια

20 σχόλια
Από την μία, είμαι της άποψης ότι η μαλακία πληρώνεται...Και για εμένα, μόνος του κατέστρεψε την όποια καριέρα του.. Όπως και με την Παπαχρήστου (η οποία ήταν φουλ χρυσαυγίτισσα και κλαιγόταν ότι έκανε ένα αθώο παιδικό αστείο... για εμένα ήταν χειρότερα άλλα που ανέβαζε από το επίμαχο tweet).. Και αν και εδώ έχουμε ένα Κατίδη ο οποίος μπορεί καν να μην ψήψισε χρυσή αυγή αλλά θεώρησε αρμόζον να κάνει αυτή την κίνηση, η όποια τιμωρία επιβάλλοταν.. Αμφιβάλλω στα ότι δεν ήξερε τι σημαίνει αν και ακόμα πιο πολύ αμφιβάλλω να ήξερε τα περί δωρικού χαιρετισμού κτλ. Και καλά έδρασαν η ΠΑΕ κτλ γιατί όπως ξαναείπα, οι μαλακίες πληρώνονται και η ατιμωρησία του θα έδινε λάθος μηνύματα και θα έβλαπτε την εικόνα της ΑΕΚ.. Αλλά τη στιγμή που και εγώ δεν ξέρω πόσοι συνομήλικοι του Κατίδη και του κάθε Κατίδη, ασπάζονται τις γραμμές της ΧΑ , τότε πραγματικά, το να εξαντλούμε όλη μας την κριτική και τιμωρία σε έναν ΒΛΑΚΑΚΟ ενώ λίγες μέρες πριν ο μεσιέ Κασιδιάρης την έβγαζε λάδι, ε μου κάνει και λίγο μετακίνηση της κοινής γνώμης...Εν κατακλείδι, ο Κατίδης τα ήθελε και τιμωρήθηκε όπως του άρμοζε και όπως άρμοζε και καλά κάνανε στην καθικούλα την Παπαχρήστου... Μπορεί όντως η αμάθεια και η ψευτομαγκιά να ήταν η μόνη του αμαρτία..Ίσως και να βάλει μυαλό, ίσως και όχι.. Αλλά να μην στρουθοκαμηλίζουμε, να τιμωρούμε έναν απολίτικο και άμυαλο πιτσιρικά και να νιώθουμε πως πατάξαμε τον νεοναζισμό. Ας δώσουμε περισσότερη βάση και στους "ανώνυμους" ακολούθους του.
Κομπλεξικοι ως Ελληνες ντροπη σας! Αυτο το μισος και την μικροπρεπεια να τη βγαλετε στους πολιτικους που ψηφιζετε και μας εχουν φερει σε αυτο το χαλι ..αλλα οχι- ειναι πιο ευκολο να τη βγαζετε σε αυτους που ανισχυροι δεν μπορουν να σας πειραξουν! -ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ να τον κανουμε τον ιδιο σαπουνι μπας και ξεχαρμανιασει το μισος σας ..αλλα και παλι δεν θα ειστε ευχαριστημενοι δεν θα εκτονωθει το τοξικο σας μισος για οτι δεν παει με τα νερα σας . ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΠΡΕΨΕΙ σε μια αλλη χωρα σε αυτο , το μονο, που ξερει να κανει καλα .Δεν θα χαθει!Εν τω μεταξυ εσεις να μεινετε πισω, να ανεχεστε τους απογονους των ΝΑΖΙ να κυβερνουν την Ελλαδα , να μας δανείζουν και να μας χειραγωγουν .- ΑΥΤΟ ειναι θρασυδειλία! Θα μπορουσε να τιμωρηθει με χιλιαδες τροπους , θα μπορουσε ακομα και ναι να ειχε κανει λαθος ..αλλα ποιος ασχολειται , σας ικανοποιει μοναχα..το να βριζετε και να εκτονωνοσαστε πισω απο μια οθονη για οποιον αμυαλο κακομοιρη κανει μια μαλακια ..Κριτες των παντων ..γι αυτο σας πετανε καθε λιγο φρεσκο κρεας στην αρρενα..γιατι απο την αμαθεια το αγαπημενο σας σπορ ειναι μοναχα πια η ανθρωποφαγια... ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΡΕ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ! πιο βαθια στο σκοταδι πιο βαθια στη φανατιλα, πιο βαθια στο τιποτα!
Τραγική η ποινή. Τραγικές και μερικές απαντήσεις εδωμέσα. Οι ίδιοι που δικαιολογούσαν τους 4 του Βελβέντου γιατί ήταν ''μικρά παιδιά'' τώρα βρίζουν τον Κατίδη.Μέγα λάθος του, αλλα η τιμωρία του δεν θα έπρεπε να είναι αυτή.Ενα χρηματικό πρόστιμο, ή ένας προσωρινός αποκλεισμός για κάποιους αγώνες θα ήταν αρκετός.Ο Di Canο αυτό πάθαινε. Η ΔΙΕΘΝΗΣ Ολυμπιακή επιτροπή απέκλεισε για τους τελευταίους Ο.Α την άλλη την κοπέλα (ξέχασα και το όνομα της). Εμείς απο την άλλη, εξαντλούμε όλη μας την αυστηρότητα στον Κατίδη, και καμία αυστηρότητα σε άλλα που γίνονται εντός, αλλα και κρυφά στο ποδοσφαιρο. Για αυτό δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Για το φαίνεστε καλοί είμαστε, για την πραγματική τιμωρία, απο το βάθος, τίποτα.
Βλέπω το μένος και, γιατί όχι, το μίσος σε όλα σχεδόν τα σχόλια και δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι ο απόλυτος τρόπος που αντιμετωπίζονται τα γεγονότα συγγενεύει δυστυχώς με τον φασισμό. Δηλαδή η κίνηση του (πιτσιρικά, αρέσει δεν αρέσει - και όχι και τέρατος ευφυΐας απ'ότι φαίνεται, να τα λέμε κι αυτά) ποδοσφαιριστή στο γήπεδο άξιζε στο ακέραιο μια τέτοια τιμωρία, ενώ την ίδια στιγμή το κόμμα που την χρησιμοποιεί σαν χαιρετισμό βρίσκεται στην Βουλή και απολαμβάνει τα προνόμια του δημοκρατικού μας συστήματος; Είναι άδικο ή είναι ιδέα μου;Επίσης ο στόχος μια κοινωνίας απέναντι ακόμα και στους χειρότερους εγκληματίες είναι να τους σωφρονίσει, να τους φέρει στον ίσιο δρόμο, αλλά βλέπει κανείς μια τέτοια διάθεση από τους εμπλεκόμενους φορείς; Ειδικά από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία όπου εδώ μου κάνει τάχα μου την άσπιλη κόρη ενώ η βρώμα και η δυσωδία των στημένων παιχνιδιών (μεταξύ άλλων παρανομιών) δεν λέει να κοπάσει...Θα πέσετε να με φάτε (i know the rules) αλλά θα το πω κι αυτό: πιο πολύ σιχαίνομαι την υποκρισία όλων των κομμάτων στο θέμα - ειδικά κάτι δηλώσεις που είδα σήμερα με ύφος Αδέκαστου Μπάρα - από την ίδια την μαλακιούλα του πιτσιρικά.υγ1: όποιος πηγαίνει γήπεδο (το έχω κάνει ελάχιστες φορές) ξέρει ότι μέσα την ώρα του αγώνα και της πώρωσης λέγονται τέρατα τα οποία δεν έχουν καμία ισχύ στον έξω κόσμο.υγ2: εμένα μου φάνηκε μια (ηλίθια φυσικά αλλά) αυθόρμητη κίνηση πανηγυρισμού, ενδεχομένως μιμητική (πόσοι έσπαγαν πλάκα με το "εγέρθητου" πιπιλίζοντάς το τις επόμενες μέρες;) η οποία μπορεί - πρόσεξε, λέω ΜΠΟΡΕΙ - να μην σήμαινε κάτι για τον ίδιο (να κάνω και μια αναγωγή θυμίζοντάς σου τα φιλιά στο στόμα μεταξύ παικτών μετά από γκολ, τα οποία δεν έχουν υποχρεωτικά ομοφυλοφιλικές προεκτάσεις).
Δεν είναι εξοντωτική ποινή να σε αποκλείει ένας σύλλογος. Εξοντωτική ποινή είναι να σε βάζουν ισόβια. Ή να σε κάνουν σαπούνι. Ο κύριος αυτός βγαίνει στην τηλεόραση, επηρεάζει χιλιάδες παιδάκια που υποστηρίζουν φανατατικά το ποδόσφαιρο ή μια ομάδα. Το να βλέπουν αυτά τα πραγματικά παιδάκια ναζιστικούς χαιρετισμούς από ένα είδωλό τους πώς σας φαίνεται; Πώς σας φαίνεται να μας εκπροσωπεί ένας άνθρωπος που χαιρέτησε ναζιστικά σε μια εθνική ομάδα; Ο αθλητισμός, ακόμα και αν έχει χάσει το νόημά του, πρεσβεύει ορισμένες αρχές και καλώς δεν γίνονται ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές στους κόλπους του. ο κύριος αυτός είναι ελεύθερος να λέει ελεύθερα την άποψή του και να χαιρετάει ναζιστικά όσο θέλει, γιατί έχουμε δημοκρατία, αλλά όχι στο όνομα μιας ομάδας, μιας φανέλας, ενός αθλήματος που δεν ταυτίζονται μ' αυτές τις απόψεις. Ας πιάσει μια άλλη δουλειά. Όχι γιατι μου φαίνεται χάσαμε και το νόημα της εξοντωτικής ποινής...
Χρειάζεται να του επιβληθεί ακόμη πιο εξοντωτική ποινή (ισόβια απαγόρευση από οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα), με δυνατότητα αναστολής μόνο με σαφή δημόσια συγνώμη και καταδίκη του ρατσισμού.Να γίνει σαφές πως όποιος θέλει να είναι φασίστας είναι δικαίωμα του, αλλά αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορεί να συμμετάσχει σε θεσμούς της κοινωνίας αφού θεωρεί κάποια μέλη της κατώτερα.Δυστυχώς με οποιαδήποτε μικρότερη τιμωρία θα γίνει ήρωας του εθνικισμού,ίνδαλμα για τους άμυαλους πιτσιρικάδες και στις επόμενες εκλογές θα γίνει βουλευτής της Χ.Α.
Εσεις που μπλεκετε ιδεολογιες, εθνικα ζητηματα και αλλες τετοιες παπαριες με τον αθλητισμο ειστε επιεικως τραγικοι, μια απο τα ιδια και η επο.Μη νομιζετε κατι τετοιοι σας και εσας διοικουν εκει μεσα. Το οτι εκανε κατι πανω στην ''τρελα'' του δεν σημαινει οτι το πιστευει κιολας. Αλλα ετσι, Αθανατη ελλαδιτσα που ΤΡΩΕΙ τα παιδια της. Κριμα γιατι ειχε ονειρα ο πιτσιρικας και κατι οπισθοδρομικοι σαν εσας του τα γκρεμισατε. Τωρα μενει να παρει ξενη υπηκοοτητα και να μας ''χαιρεταει''.
Στο καλό και να μας γράφει. Αν πάνω στη "τρέλα" του όμως κάποιος αθλητής έβριζε την Ελλάδα θα έλεγες το ίδιο; Ο ίδιος έμπλεξε ιδεολογίες με αθλητισμό και θα έπρεπε να πάρει την ευθύνη.Κάποιοι προσβάλλονται με τέτοιες πράξεις και μη ξεχνάς ότι οι αθλητές αποτελούν πρότυπα για παιδιά και εφήβους. Το όνειρα του η βλακεία του τα κατέστρεψε.
Με όλο τον σεβασμό μου, λύκε, νομίζω ότι τα παραλές. Απλώς η ΕΠΟ αντέδρασε ακαριαία και δυναμικά (ας πούμε "απο-φασιστικά"). Ούτε ο ίδιος αρνήθηκε ότι χαιρέτησε ναζιστικά, ούτε του κατέστρεψαν καμιά καριέρα... Απλώς δεν θα παίζει σε εθνικές. Μικρό το κακό. Κάποιον που θα τραγουδούσε τον ύμνο της Χ.Α. δεν θα τον καλούσαν σε ακρόαση πριν αποφασίσει η ΕΡΤ να μην τον στείλει ποτέ στη Γιουροβίζιον. Ούτε και η καριέρα του θα έληγε από μια τέτοια απόφαση...
Το να τιμωρείς με ισόβιο αποκλεισμό κάποιον χωρίς καν να τον καλέσεις πριν σε ακρόαση είναι φασισμός· δηλαδή η απόφαση της ΕΠΟ είναι μέρος του προβλήματος του οποίου νομίζει ότι είναι η λύση.
Οι διεθνείς και εθνικοί κανονισμοί του ποδοσφαίρου τους οποίους προσυπογράφει στο συμβόλαιό του δε λένε ότι χρειάζεται να κληθεί σε ακρόαση.
Δεν το γνώριζα.Αλλά και πάλι, καλό δεν θα ήταν να τον ακούσουν πριν; Όπως έλεγαν και στ' αρχαία χρόνια:  μηδενί δίκην δικάσης πρίν ἀμφοῖν μῦθον ἀκούσῃς·  audiatur et altera pars.
Δεν είμαστε καλά λέω εγώ. Αχ αυτές οι απλουστεύεσεις.. Αχ αυτές οι εξυπνάδες..Σαν να μας λέτε πως είναι ρατσιστικό να αποκλειούμε κάποιον ρατσιστή από το περιβάλλον μας.Κύριε Steooenwolf η ξερολίαση σας σε χιλιάδες καθημερινά κόντρα-σχόλια αγγίζει τα όρια του κουραστικού και του γραφικού.Κι από πότε ξέρετε ΚΑΙ τις διαδικασίες επιβολής ποινής ενός οργανισμού σαν την ΕΠΟ;Πως ξέρετε τι προβλέπει ο κανονισμός , το συμβόλαιο ενός αθλητή, κτλ, κτλ;Αν προβλέπεται η ακρόαση κτλ;Καιρός να χαλαρώσουμε λίγο όλοι εδώ μέσα με το overuse λέξεων όπως φασισμός.Υ.Γ: Αν είστε μέλος της ΕΠΟ και γνωρίζετε την διαδικάσία και ότι είθισται ακροαση πριν την επιβολή ποινής, σας ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη.Ευχαριστώ, γειά σας.
> Κι από πότε ξέρετε ΚΑΙ τις διαδικασίες επιβολής ποινής ενός οργανισμού σαν την ΕΠΟ;> Πως ξέρετε τι προβλέπει ο κανονισμός , το συμβόλαιο ενός αθλητή, κτλ, κτλ;> Αν προβλέπεται η ακρόαση κτλ;Όπως έγραψα και παραπάνω, δεν γνωρίζω τι ακριβώς προβλέπει ο κανονισμός κτλ.Δεν επικαλέστηκα όμως τον κανονισμό ή το συμβόλαιο του αθλητή, αλλά γενικές αρχές δικαίου, που λένε πριν βγάλεις απόφαση ν' ακούς και την άλλη πλευρά, ειδικά όταν η ποινή είναι ισόβια.
Δεν μιλάμε για ατιμωρησία. Πρέπει να αποφεύγονται όμως , σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εξοντωτικές ποινές. Το κράτος δεν εκδικείται, νουθετεί. Δεν είμαστε αρένα...
Σε όσους λένε περί ανάγκης παιδείας ως εναλλακτική τιμωρίας: Ναι, προφανώς και υπάρχει ανάγκη για καλύτερη παιδεία σχετικά με αυτά τα θέματα. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει ανάγκη και για τιμωρία. Είναι σα να λες: σημασία δεν έχει να τιμωρείς τον φόνο, σημασία έχει να διδάσκεις τι είναι ο φόνος. 'Ασε δε που οι καρποί της παιδείας αργούν να έρθουν, και στη συγκεκριμένη συγκυρία, όσο το γρηγορότερο αντιμετωπιστούν τέτοια ζητήματα, τόσο το καλύτερο.
Τα φαινόμενα της τρομοκρατίας και του φασισμού αντιμετωπίζονται με παιδεία και κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι με απαγορεύσεις και εξοντωτικές ποινές. Αυτές τα γιγαντώνουν.Σε λίγο τα νέα παιδιά αυτής της της χώρας ή θα φεύγουν μετανάστες ή θα γαζώνουν "μπάτσους" ή θα σφάζουν μετανάστες. Ή θα πηδάνε από τα παράθυρα. Και οι υπόλοιποι θα μοιράζουμε ποινές, ψήφους και ευχολόγια γ@μώ τον μικροαστισμό μας γ@μώ...
Είκοσι χρονών δεν είσαι καθόλου παιδί. Είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος. Οι εικοσάρηδες δουλεύουν, σπουδάζουν, πάνε στο στρατό, μερικοί είναι ήδη γονείς, αναμιγνύονται με τα κοινά. Δεν είναι ούτε χαζοί, ούτε ανυποψίαστοι, ούτε αθώοι. Έννοια σας και ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο κύριος. Είναι οργανωμένος νεοναζί και δεν το κρύβει καθόλου, απλώς μες την χαρά τους, ξεχνάνε ότι μόνο το 10% της κοινωνίας τους αποδέχεται (προς το παρόν) και ότι το να γίνονται εριστικοί και θρασείς, θα ενοχλήσει το υπόλοιπο 90%. Εδώ κολλάει το «Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί κ’ η χαρά δεν την αφήνει.» Τα ίδια λέγανε και για την Παπαχρήστου, μικρή είναι και χαζή, αλλά όπως βλέπετε μια χαρά εγκλιματισμένη στην Χρυσή Αυγή είναι.
"η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα λάβει όλα τα πρόσφορα μέτρα για να διαφυλάξει τον ειρηνικό χαρακτήρα του ποδοσφαίρου, και να προωθήσει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του σεβασμού"ανέκδοτο;
γνώμη μου. Τον πιάνεις από το χεράκι και τον πας αουσβιτσ. Από εκεί του δείχνεις φούρνους που σκότωναν μικρά παιδιά με τις μανάδες τους. Τον πας σε ομαδικούς τάφους και του δείχνεις ντοκιμαντέρ σχετικά με τις φρικαλεότητες που έλαβαν χώρα από τα κτήνη του ναζισμού. Στην συνέχεια τον κάνεις μια βόλτα ανά την Ελλάδα για να δει χωριά που κάηκαν πληθυσμούς που εξοντώθηκαν και τυχαίνει να είναι οι ίδιοι οι πρόγονοί του. Καλό είναι να μιλήσει και με μερικούς που έχουν να του πουν μια ιστορία που βίωσαν δικοί του άνθρωποι από τους ναζί. 20 χρόνων παιδάκι χαζό χαρούμενο είναι. Αν μετά από αυτό καταλάβει πραγματικά τι έκανε θα φανεί. Δεν τον εξοντώνεις απευθείας ένα πιτσιρικά. Μπορεί να έχεις αντίθετα αποτελέσματα και μπορεί να γίνεις άδικος. Προσωπική μου γνώμη πάντα και μόνο επειδή είναι παιδάκι.
Αμορφωτο κατα πασα πιθανοτητα ναι, αλλα παιδακι; Απο ποτε καποιος ενηλικος, που βγαζει καποιες εκατονταδες χιλιαδες το χρονο, που του δινεται δημοσιο βημα και επηρεαζει πραγματικα δεκαπενταχρονα ειναι "παιδακι"; Αν ειναι τοσο ασχετος οσο τον παρουσιαζεις, τοτε κακως ειναι εκει που ειναι και καλυτερα να τον κλεισουμε σε ενα σχολειο μεχρι να μαθει τα βασικα και σταματησει να αποτελει κινδυνο. Και αυτο ισχυει για ολα τα κατα καιρους "παιδακια" που "δεν ηξεραν".
Αν τον πας για να ενημερωθεί στο Άουσβιτς, το πιο πιθανό είναι να γυρίσει με φωτογραφίες και ειρωνικά σχόλια για τους φούρνους, όπως πολλοί άλλοι ναζι-χρυσαυγίτες... Δεν παίρνει γιατρειά το πρόβλημα τους.. Μέχρι τον ιστορικό Λιακόπουλο μπορούν να παρακολουθήσουν. Δυστυχώς, τίποτε παραπάνω!
Σε μία τέλεια κοινωνία , εκτός απο την εξόντωση (επαγγελματική-κοινωνική) ενός 20χρονου αμόρφωτου (όπως φαίνεται) παιδιού θεωρώ ότι θα έπρεπε να υπήρχε και πρόνοια για την επανένταξη του σταδιακά στην κοινωνία που πιστέυει στην ισότητα και στην αλληλεγγύη μεταξύ ανθρώπων , παρόλα αυτά παρατηρώ ότι το κοινό αρκείται στην απομόνωση και διαπόμπευση του κ μόνο ...
Ρε παιδιά ένα χαζό παιδάκι που δεν ξέρει καλά καλά τι κάνει είναι...εκεί θα εξαντλήσουμε όλη μας την αυστηρότητα? Τους αλήτες τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που κάνουν αυτά που κάνουν δεν τους ακουμπάει κανένας όμως ε?
Τα χαζα παιδάκια μεγαλώνουν και γίνονται χαζοί ενήλικες. Και μετά κάνουν και εκείνοι χαζά παιδάκια που τα ημι-μαθαίνουν τις ίδιες χαζομάρες και κάπως έτσι διαιωνίζεται το είδος και γεμίζει ο κόσμος χαζά παιδάκια που πρέπει να τους δικαιολογήσουμε τη χαζομάρα γιατί δεν αξιώθηκε το χεράκι τους να πιάσει άλλο βιβλίο από τη συλλογή με αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών της Panini.